ΜΟΗ:Πώς σχολιάζουν HSBC, Alpha Fin. τη νέα μονάδα

Θετικά κρίνει η Alpha Finance την είδηση για το αίτημα δημιουργίας δεύτερης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από τη Motor Oil, ενώ προβληματισμένη από την κίνηση αυτή δηλώνει η HSBC.

ΜΟΗ:Πώς σχολιάζουν HSBC, Alpha Fin. τη νέα μονάδα
Με δομή ανάλογη με εκείνη της Κόρινθος Power θα λειτουργήσει η νέα θυγατρική της Motor Oil εκτιμούν η HSBC και η Αlpha Finance στα πρωινά reports με ημερομηνία 12 Μαΐου.

Ειδικότερα, θετικά κρίνει η Alpha Finance την ενεργοποίηση της Motor Oil στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της νέας θυγατρικής, τονίζοντας πως η συνεργασία της με έναν πεπειραμένο εταίρο (Μυτιληναίος) ελαχιστοποιεί το ρίσκο της και η υπό κατασκευή μονάδα βρίσκεται στο ελλειμματικό νότιο σύστημα ηλεκτροδότησης. 

Παράλληλα θεωρεί ότι η ανάπτυξη της μονάδας θα γίνει με δομή παρόμοια με αυτήν της Κόρινθος Power εφόσον η Motor Oil λάβει τη σχετική άδεια παραγωγής ενέργειας.

Η HSBC, από την πλευρά της, δηλώνει ότι η είδηση αυτή την προβλημάτισε, δεδομένου ότι η Motor Oil έχει ήδη επιλέξει τη Μυτιληναίος (και την Endesa Hellas) ως συνέταιρο για την είσοδό της στην ηλεκτροπαραγωγή.

Όπως αναφέρει, οι δυο εταιρίες αυτές κατέχουν ποσοστό 35% και 65% αντίστοιχα στην Κόρινθος Power και θα ξεκινήσουν την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας συνδυασμένου κύκλου 437 MW στο διυλιστήριο, το οποίο εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2011.

Δεδομένου ότι η Motor Oil προτιμά να κατέχει μειοψηφικά ποσοστά σε τέτοια ventures και η AVIN αποτελεί 100% θυγατρική της, η χρηματιστηριακή δεν αποκλείει τη μεταβίβαση κάποιου ποσοστού στη Μυτιληναίος μελλοντικά.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το euro2day.gr, η θυγατρική της Motor Oil Ηλεκτροπαραγωγική Σουσακίου κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για μονάδα ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 440 MW, η οποία σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Στην Ηλεκτροπαραγωγή Σουσακίου συμμετέχουν με ποσοστό 40% η Motor Oil, με 30% η Avin και με 30% η Cyclon.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v