Nuntius: Προτάσεις για μετοχές, ομόλογα το 2009

Τις προτάσεις του για τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και εναλλακτικές επενδύσεις καθώς κατέθεσε ο κ. Α. Μωραϊτάκης, πρόεδρος της Nuntius και του ΣΜΕΧΑ, σε ομιλία στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Nuntius: Προτάσεις για μετοχές, ομόλογα το 2009
Τις εκτιμήσεις του για την πορεία των αγορών, αλλά και τις προτάσεις για τοποθετήσεις σε μετοχές, σε ομόλογα, σε εναλλακτικές επενδύσεις καθώς και σε μεθόδους αντιστάθμισης κινδύνου κατέθεσε ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και του ΣΜΕΧΑ και μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΑ στην Ελληνοαμερικανική Ένωση έπειτα από πρόσκληση της Ένωσης Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μωταϊτάκης, το πιθανότερο σενάριο για τις αγορές στο β΄ εξάμηνο του 2009 αλλά και για το 2010 είναι δυνατά ανοδικά ράλι τιμών, λόγω χαμηλών αποτιμήσεων με σημαντικά καθοδικά γυρίσματα.

Στο μέτωπο των μετοχών, η Nuntius προτείνει εμπορικές εταιρίες που ωφελούνται από την αντικατάσταση ακριβότερων προϊόντων με φθηνότερα, εταιρίες που θα ωφεληθούν από την ανάκαμψη της Κίνας και των ΗΠΑ καθώς και ισχυρή θέση σε μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης με ισχυρές χρηματοεισροές. 

Ακόμη, προτείνει αγορά τίτλων με πολύ υψηλή μερισματική απόδοση, όπως της Marfin Popular Bank, της Motor Oil, του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της Μέτκα, των Ελληνικών Χρηματιστηρίων και της Τράπεζας Κύπρου. 

Στο μέτωπο των προϊόντων σταθερού εισοδήματος, η Nuntius προτείνει αγορές εταιρικών ομολόγων αμυντικών κλάδων με ισχυρές χρηματοεισροές, επιλεγμένα τραπεζικά ομόλογα με κρατικές εγγυήσεις και ομολογίες συνδεδεμένες με τον πληθωρισμό. 

Αναλυτικά, η παρουσίαση του κ. Α. Μωραϊτάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".   
   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v