Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι από Π&Κ για ακτοπλοϊκές

Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα έτους των ακτοπλοϊκών επιβεβαιώνουν τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεών τους περιέχει έκθεση της Π&Κ για τις εταιρίες του κλάδου. Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προχωρά σε καθοδική αναθεώρηση των τιμών-στόχων για τις ΕΠΑΤΤ, Μινωικές και Στρίντζη.

Νέες τιμές-στόχοι από Π&Κ για ακτοπλοϊκές
Την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα έτους των ακτοπλοϊκών επιβεβαιώνουν τη βελτίωση των λειτουργικών επιδόσεών τους περιέχει έκθεση της Π&Κ για τις εταιρίες του κλάδου με ημερομηνία 1η Απριλίου και τίτλο ”τα αποτελέσματα έτους επιβεβαιώνουν τη λειτουργική βελτίωση”.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή προχωρά σε μικρή καθοδική αναθεώρηση των τιμών στόχων για τις ΕΠΑΤΤ, Μινωικές και Στρίντζη.

Συγκεκριμένα, για τη μετοχή των Επιχειρήσεων Αττικής, η τιμή στόχος αναπροσαρμόζεται στα 4,5 από 4,9 ευρώ, για τον τίτλο του Στρίντζη η τιμή στόχος τίθεται στο 1,5 από 1,7 ευρώ, ενώ για τις Μινωικές, η τιμή στόχος είναι στα 2,7 ευρώ έναντι της παλαιότερης των 3 ευρώ.

Παρά ταύτα, οι αναλυτές της χρηματιστηριακής διατηρούν αμετάβλητες τις συστάσεις τους για τις εν λόγω μετοχές, διατηρώντας σύσταση overweight για την μετοχή των ΕΠΑΤΤ και των Μινωικών Γραμμών και ”underweight” για την Στρίντζης.

Ακόμα, οι αναλυτές της Π&Κ, από τις εταιρίες του κλάδου, τονίζουν πως διατηρούν την προτίμηση τους για τις Μινωικές Γραμμές λόγω της μεγαλύτερης προεξόφλησης στον δείκτη καθαρής αξίας ενεργητικού (NAV), την απουσία πιθανότητα υπερπροσφοράς τίτλων (overhung), των βελτιωμένων προβλέψεων από την διοίκηση, καθώς και των προοπτικών από την μελλοντική πώληση μη λειτουργικών συμμετοχών.

Εξάλλου, η ΑΧΕΠΕΥ περιμένει τον λόγο P/E να διαμορφωθεί το 2004 στο 9,9, 23,9 και 10,3 αντίστοιχα για τις ΕΠΑΤΤ, την Στρίντζης και τις Μινωικές Γραμμές.

Σε επίπεδο κύκλου εργασιών, για την ΕΠΑΤΤ, εκτιμάται στα 417,3 εκατ. ευρώ, ενώ για την Στρίντζης και τις Μινωικές Γραμμές αναμένεται να διαμορφωθεί στα 145,6 εκατ. ευρώ και 204 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v