Εμπορική: Οι στηρίξεις και αντιστάσεις του ΓΔ

Στη ζώνη 2.250- 2.300 μονάδων θα διαπιστωθεί- πιθανότατα- αν όντως η δυναμική της ανόδου είναι υπερβολικά ισχυρή και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ο νέος μακροπρόθεσμος ανοδικός κύκλος της αγοράς επισημαινει η Εμπορική ΑΧΕ.

Εμπορική: Οι στηρίξεις και αντιστάσεις του ΓΔ
Στη ζώνη τιμών 2.250- 2.300 μονάδων θα διαπιστωθεί- πιθανότατα- αν όντως η δυναμική της ανόδου είναι υπερβολικά ισχυρή και ουσιαστικά έχει ξεκινήσει ο νέος μακροπρόθεσμος ανοδικός κύκλος της αγοράς ή αντίθετα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η φάση της «ταλαιπωρίας» και θα υπάρξει αξιόλογη παλινδρόμηση σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών, πριν «ωριμάσουν» οι συνθήκες για ένα νέο μακροπρόθεσμο bull market, επισημαίνει η Εμπορική Χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία της τεχνική ανάλυση για τον Γ.Δ. (8/5/2009).

Το διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενή ανάλυση της χρηματιστηριακής, σημειώθηκε μια εξαιρετικά δυνατή ανοδική κίνηση του ΓΔ, η οποία αιφνιδίασε τους αναλυτές με την ορμητικότητά της. Διασπάσθηκε ανοδικά η καθοριστική – πρώην – αντίσταση των 1.975 μονάδων, με αποτέλεσμα μια βίαιη εκτόνωση της συσσώρευσης τιμών του προηγούμενου δεκαημέρου.

Την πρώτη ημέρα της διάσπασης οι όγκοι ήταν μεν αυξημένοι, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να θεωρηθεί «αξιόπιστη» η διάσπαση. Στη συνέχεια όμως υπήρξε αισθητή αύξηση των συναλλαγών, γεγονός που σε συνδυασμό με την σημαντικότητα της διασπασθείσας περιοχής, προκάλεσε αυτοτροφοδότηση και επιτάχυνση της ανοδικής τάσης.

Σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε συνεδριάσεων ο ΓΔ κατέκτησε 350 περίπου μονάδες, προσεγγίζοντας με μεγάλη ταχύτητα την ισχυρή – μεσοπρόθεσμα – ζώνη αντίστασης των 2.250- 2.350 μονάδων.

Η επόμενη ισχυρή ζώνη αντίστασης εντοπίζεται στις 2.560- 2.630 μονάδες
. Το γεγονός ότι η προσέγγιση των 2.300 μονάδων γίνεται χωρίς να έχει προηγηθεί - από τις 1.975 μονάδες – διορθωτική κίνηση, προξενεί βάσιμες αμφιβολίες για την ικανότητα του ΓΔ να ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο «αμαχητί». Βέβαια αν όντως έχουμε εισέλθει σε φάση bull market, μπορεί να συμβεί και αυτή η εξέλιξη.

Σε περίπτωση πτωτικής κίνησης, η πρώτη κρίσιμη στήριξη βρίσκεται στη περιοχή των 2.050 μονάδων περίπου, από όπου διέρχεται η ευθεία που οριοθετεί την ανοδική τάση του τελευταίου τριμήνου. Αν δεν διασπασθεί, τότε αναμένεται σύντομα νέα ανοδική προσπάθεια διάσπασης των 2.300 μονάδων. Στη αντίθετη περίπτωση, ανοίγει ο δρόμος για μεγαλύτερη διόρθωση, το εύρος της οποία θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών. Οι επόμενες στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.970, 1.875 και 1.780 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v