ΕΤΕ: Θετικά σχόλια για δάνεια από αναλυτές

Ως θετική εξέλιξη και ξεκάθαρη ένδειξη της ισχύος της Εθνικής στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα στοιχεία που αναικοινώθηκαν χθες για την χορήγηση δανείων της τράπεζας το α’ τρίμηνο του 2009.

ΕΤΕ: Θετικά σχόλια για δάνεια από αναλυτές
Ως θετική εξέλιξη και ξεκάθαρη ένδειξη της ισχύος της Εθνικής στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες για την χορήγηση δανείων της τράπεζας το α’ τρίμηνο του 2009.

Η Marfin Analysis αναφέρει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν ήταν υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις της για τα δάνεια και τις καταθέσεις της Εθνικής, ενώ αναμένει ρυθμό αύξησης των δανείων και καταθέσεων της ΕΤΕ κατά 8% για τη χρήση 2009.

Η Proton Bank από την πλευρά της αναφέρει ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν υποδηλώνουν ότι ορισμένοι από τους ανταγωνιστές της Εθνικής μείωσαν τα χαρτοφυλάκια των δανείων τους, ενώ τα κέρδη του μεριδίου αγοράς της Εθνικής ήταν ακόμα μεγαλύτερα στο α’ τρίμηνο του 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ανακοίνωσε χθες διατήρηση του υψηλού ρυθμού χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, με βάση και τα στοιχεία του Απριλίου, με €870 εκατ. νέα στεγαστικά, αύξηση χορηγήσεων €1,3 δισ., αύξηση ρυθμού χορηγήσεων προς ΜΜΕ κατά 28% και 700 εκατ. ευρώ χορηγήσεις μέσω ΤΕΜΠΜΕ, από την 1η Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v