Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Αισιοδοξία για μεγάλες ελληνικές τράπεζες

Ως θετικές εκτιμά τις προοπτικές των μεγάλων ελληνικών τραπεζών για το 2004 το πρακτορείο αξιολόγησης Fitch, ενώ αναφέρει πως τα ιδρύματα λειτουργούν σε περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξή τους, παρά τα χαμηλά επιτόκια και τον ανταγωνισμό.

Fitch: Αισιοδοξία για μεγάλες ελληνικές τράπεζες
Συνέχιση των θετικών τάσεων που καταγράφηκαν από τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες στο 2003 εκτιμά για το τρέχον έτος έκθεση του πρακτορείου αξιολόγησης Fitch.

Στην ανάλυση επισημαίνεται η καλή θέση των μεγάλων ελληνικών τραπεζών στην αγορά, ενώ αναφέρεται ότι το περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν είναι βοηθητικό για βελτιωμένα αποτελέσματα, παρά τα χαμηλά επιτόκια και τον αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Σε άλλο σημείο του report το Fitch τονίζει πως τα ελληνικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν τόσο ευκαιρίες όσο και προκλήσεις. Η εγχώρια αγορά χαρακτηρίζεται ταχέως αναπτυσσόμενη, κάτι που όπως αναφέρεται παρέχει την ευκαιρία στις τράπεζες να αυξήσουν τα έσοδά τους από τόκους και προμήθειες.

Ταυτόχρονα, οι ελληνικές τράπεζες αρχίζουν να δρέπουν τα οφέλη των σημαντικών επενδύσεων που έκαναν τα περασμένα τρία χρόνια προκειμένου να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους πληροφορικής. Περαιτέρω, η υιοθέτηση μιας πολιτικής προσανατολισμένης περισσότερο προς τις πωλήσεις ενισχύει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την επάρκεια του κόστους.

Ωστόσο, η σημαντική αύξηση τoυ δανεισμού αποτελεί πηγή ανησυχίας, αναφέρει σε άλλο σημείο το Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v