Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γρ. Σαράντης: Σύσταση ”outperform” από Eurobank

Εκ νέου ξεκινάει την κάλυψη για τη Γρ. Σαράντης η Eurobank Securities δίνοντας σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας, η οποία όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση (5/4/2004) διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

Γρ. Σαράντης: Σύσταση ”outperform” από Eurobank
Εκ νέου ξεκινάει την κάλυψη για τη Γρ. Σαράντης η Eurobank Securities δίνοντας σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της εταιρίας σε ανάλυσή της (5 Απριλίου 2004).

Η Eurobank Securities αναφέρει πως η μετοχή της Γρ. Σαράντης διαπραγματεύεται 11,1 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και με σημαντικό discount 53,6% σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η Γρ. Σαράντης διαπραγματεύεται με 11,1% discount σε σχέση με τις εγχώριες αντίστοιχες επιχειρήσεις και με σημαντικό discount της τάξεως του 34% σε σχέση με το σύνολο της αγοράς.

Η Eurobank Securities τονίζει πως κατά την άποψή της, λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου και αφετέρου την ανάπτυξη κερδών της εταιρίας, η αποτίμηση της Σαράντης αφήνει περιθώρια για άνοδο.

Για το 2004 η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 6,3% στον τζίρο, ο οποίος αναμένεται να φτάσει στα 246,9 εκατ. ευρώ, με τα EBITDA να ενισχύονται κατά 6,9%, στα 41,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Eurobank Securities, η συνεχιζόμενη αναδιάρθρωση δανεισμού στην οποία έχει προχωρήσει ο όμιλος αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την κερδοφορία, ενώ επισημαίνεται πως τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν κατά 26,8%, διαμορφούμενα στα 17,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v