Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Θετική για ΧΑ η επίδραση των macro ΗΠΑ

Από τα επικείμενα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ στο εβδομαδιαίο της report, ότι θα προέλεθει η μεσοπρόθεσμη τάση για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, ενώ σε βραχυπρόθεσμη βάση, αναμένει οφέλη από τα θετικά macro στις ΗΠΑ.

Εγνατία: Θετική για ΧΑ η επίδραση των macro ΗΠΑ
Σε φάση συσσώρευσης εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ ότι βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ πιστεύει ότι βραχυπρόθεσμα, τα θετικά στοιχεία της Παρασκευής από τις ΗΠΑ θα εξακολουθήσουν να λειτουργήσουν ευεργετικά για το διεθνές κλίμα.

Όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο report της Εγνατία Χρηματιστηριακή, η ελληνική αγορά δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά ότι η τάση μεσοπρόθεσμα θα προέλθει από τις τράπεζες, ειδικά αν τα αποτελέσματά τους του α΄ τριμήνου που θα ανακοινωθούν ανάμεσα στις 28 Απριλίου και τις 11 Μαΐου, είναι ικανοποιητικά.

Η Εγνατία ακόμη πιστεύει ότι η πρόσφατη διόρθωση στις τιμές είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ελκυστικών αποτιμήσεων για τη ΔΕΗ και τον ΟΠΑΠ, ενώ εξακολουθεί να θεωρεί τον Τιτάνα ως ελκυστικά αποτιμημένο και σχετικά ”ασφαλές καταφύγιο”.

Από τη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση, η χρηματιστηριακή προτιμά τις Γερμανός, Folli Follie, Elmec Sport, Notos Com, Τεχνική Ολυμπιακή, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Hyatt, Jumbo, Ιμάκο, Μαϊλλης και Σαράντης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v