Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3E- ΟΤΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα για το Q1

Με Coca Cola και ΟΤΕ ανοίγει σήμερα Πέμπτη η αυλαία της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από τις εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Οι αναλυτές προβλέπουν κέρδη 12,5 εκατ. για την 3E και 289 εκατ. για τον ΟΤΕ.

3E- ΟΤΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα για το Q1
Με την Coca Cola και τον ΟΤΕ ανοίγει σήμερα Πέμπτη η αυλαία της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από τις εταιρίες της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Στις 8:30 το πρωί αύριο η Coca Cola 3E ανακοινώνει τα μεγέθη της για τους πρώτους τρεις μήνες του 2009. Σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, τα καθαρά κέρδη της 3E αναμένεται να εμφανίσουν πτώση της τάξης του 56%, διαμορφούμενα στα 12,5 εκατ. ευρώ.

Ο όγκος των πωλήσεων υπολογίζεται πως θα διατηρηθεί σταθερός στα 429,3 εκατ. κιβώτια, ενώ ο κύκλος εργασιών μειωμένος κατά 4%, στο 1,311 δισ. ευρώ και τα EBITDA εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν σε ποσοστό 17%, στα 129 εκατ. ευρώ.

Πριν από την έναρξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης αναμένεται και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ. Το consensus του Bloomberg κάνει λόγο για υπερδιπλασιασμό των καθαρών κερδών του Οργανισμού, τα οποία αναμένεται να διαμορφωθούν στα 289 εκατ. ευρώ από 141,1 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Σημειώνεται ότι, όπως εκτιμά η Proton, ο ΟΤΕ θα εμφανίσει έκτακτα κέρδη 195 εκατ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο από αντιστροφή πρόβλεψης από κρατική επιχορήγηση παλαιότερου προγράμματος εθελουσίας εξόδου. 
 
Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν 38% ψηλότερα στα 736,6 εκατ. ευρώ, ενώ ο κύκλος εργασιών προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει κατά 1,6%, στο 1,512 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v