Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αγοραστική ευκαιρία η ΔΕΗ”, λέει η UBS

Αμετάβλητη στα 25 ευρώ άφησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ ο οίκος UBS σε έκθεσή του με ημερομηνία 2 Απριλίου. Ακόμη, διατηρεί τη σύσταση ”αγορά”, ενώ χαρακτηρίζει τη μετοχή ”αγοραστική ευκαιρία”.

”Αγοραστική ευκαιρία η ΔΕΗ”, λέει η UBS
Αμετάβλητη στα 25 ευρώ άφησε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ ο οίκος UBS σε έκθεσή του με ημερομηνία 2 Απριλίου, ενώ διατήρησε και τη σύσταση ”αγορά” (buy).

Ο οίκος χαρακτηρίζει τη ΔΕΗ ”αγοραστική ευκαιρία, ενώ σχολιάζει τα θέματα που ανέκυψαν με την εκμετάλλευση του λιγνίτη και το ενδεχόμενο παραβίασης των ευρωπαϊκών διατάξεων περί ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνει η UBS, μια πιθανή αλλαγή στο καθεστώς της χρήσης λιγνίτη εκ μέρους της ΔΕΗ είναι πιθανόν να αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής για την επιχείρηση, μια που ο λιγνίτης είναι κατά πολύ φθηνότερος έναντι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, τονίζεται στην έκθεση, ακόμη κι αν η ΔΕΗ εξαναγκαστεί να προχωρήσει σε διάθεση ορισμένων ποσοτήτων λιγνίτη από τα ορυχεία της, αυτό δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το πεδίο του ανταγωνισμού, αν και επισημαίνεται ως ”πιθανά επιβαρυντικό” για την ελληνική οικονομία.

Για το 2004 τα κέρδη της ΔΕΗ αναμένονται στα 397 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στα 4,16 δισ. ευρώ και το P/E στο 11,7.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v