Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: ”Βλέπει” συσσώρευση εν αναμονή τριμήνων

Καταλύτη για την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών θα αποτελέσουν κατά την εκτίμηση της Εγνατία ΑΧΕ τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2004. Εως τότε, αναφέρεται στο μηνιαίο report της χρηματιστηριακής, η τάση συσσώρευσης θα πρέπει να θεωρηθεί το επικρατέστερο σενάριο.

Εγνατία: ”Βλέπει” συσσώρευση εν αναμονή τριμήνων
Ως ”αφορμή” εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως χρησιμοποίησαν οι αγορές το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μαδρίτη, ώστε να διορθώσουν από τα υψηλά τους και να εισέλθουν στη συνέχεια σε φάση συσσώρευσης.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή, όπως επισημαίνει στο μηνιαίο report της του Απριλίου, δεν υποβαθμίζει τη σημασία του συγκεκριμένου γεγονότος, καθώς εκτιμά πως είναι υψίστης σημασίας.

Αναφορικά με την εικόνα των αγορών, στη διάρκεια του Μαρτίου η Εγνατία αναφέρει πως, παρά την πολλά υποσχόμενη αρχική εικόνα, το δεύτερο μισό του μήνα επηρεάστηκε από την τρομοκρατική επίθεση, αλλά και από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μ. Ανατολή.

Για τη Σοφοκλέους αναφέρεται πως ακολούθησε ανάλογη πορεία των ξένων αγορών, καταγράφοντας απώλειες 3,3% τον Μάρτιο, οι οποίες περιόρισαν τα κέρδη της από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα στο 4,7%.

Οι επενδυτές έχουν υιοθετήσει ”στάση αναμονής” για να αξιολογήσουν τις τρέχουσες μακροοικονομικές εξελίξεις ώστε να αποφασίσουν στη συνέχεια κατά πόσο οι αποτιμήσεις των μετοχών είναι ελκυστικές ή όχι.

Η Εγνατία τονίζει πως κατά την άποψή της και δεδομένου ότι η μακροοικονομική εικόνα δεν αναμένεται να βελτιωθεί τους ερχόμενους δύο μήνες, ο βασικότερος καταλύτης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών θα είναι τα αποτελέσματα πρώτου τρίμηνου του 2004 των εταιριών, τα οποία αναμένεται να αρχίσουν να ανακοινώνονται τις ερχόμενες δύο εβδομάδες.

Μέχρι τότε, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, οι τιμές των μετοχών εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v