Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Στο επίκεντρο οι Hyatt και ΟΠΑΠ

Στο επίκεντρο ενδέχεται να βρεθούν σήμερα οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Hyatt, σύμφωνα με τη Marfin Analysis, η οποία αναφέρει πως ενδεχόμενη επαναλειτουργία των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (φρουτάκια) σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους μπορεί να δημιουργήσει ανησυχία για τις δύο εταιρίες.

Marfin: Στο επίκεντρο οι Hyatt και ΟΠΑΠ
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενδέχεται να βρεθούν σήμερα οι μετοχές των ΟΠΑΠ και Hyatt σύμφωνα με την Marfin Analysis, καθώς η Κομισιόν θεωρεί παράνομη την απαγόρευση στα ”slot machines” και ζητεί την άρση της.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει στο πρωινό της report πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να επιτραπεί και πάλι η εγκατάσταση και λειτουργία των ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών παιχνιδιών σε όλους τους δημόσιους χώρους που παρέχουν υπηρεσίες Dιαδικτύου.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis αναφέρει πως η εν λόγω απόφαση ενδέχεται να δημιουργήσει ανησυχίες γύρω από τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, και συγκεκριμένα τις Hyatt και ΟΠΑΠ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση, με στόχο να περιορίσει τον ”παράνομο τζόγο”, είχε απαγορεύσει από το πρώτο εξάμηνο του 2002 την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (όπως τα ”φρουτάκια” και τα slot machines) σε χώρους εκτός των καζίνο.

Η Marfin Analysis επισημαίνει παράλληλα πως η αγορά του ”παράνομου τζόγου” εκτιμάται πως ήταν ανάλογη του μεγέθους του νόμιμου, και συγκεκριμένα της τάξεως των 4,2 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v