Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG ΑΕΔΑΚ: Νέες "επιτυχίες" για 2 Α/Κ

Δύο νέες επιτυχίες έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της EFG ΑΕΔΑΚ, με τα αμοιβαία κεφάλαια Eurobank EFG (LF) Special Purpose 8% Equity Formula € και Eurobank EFG (LF) Special Purpose 6% Equity Formula.

EFG ΑΕΔΑΚ: Νέες επιτυχίες για 2 Α/Κ
Δύο νέες επιτυχίες έρχονται να προστεθούν στο ενεργητικό της EFG ΑΕΔΑΚ, με τα αμοιβαία κεφάλαια Eurobank EFG (LF) Special Purpose 8% Equity Formula € και Eurobank EFG (LF) Special Purpose 6% Equity Formula $ να επιτυγχάνουν τους τελευταίους 12 μήνες να προστατεύσουν πλήρως το κεφάλαιο των επενδυτών που τα εμπιστεύτηκαν και να αποφέρουν απόδοση +8% και +6% αντίστοιχα.

Την ίδια περίοδο (4/2008- 4/2009) οι μετοχικές αγορές στην Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία κατέγραφαν σημαντικότατες απώλειες, S&P 500: - 36,9%, DJ STOXX 50: - 37,9%, NIKKEI 225: - 36,3%, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

Τα συγκεκριμένα αμοιβαία κεφάλαια εντάσσονται στην κατηγορία των αμοιβαίων κεφαλαίων Ειδικού Τύπου που η EFG ΑΕΔΑΚ έχει καθιερώσει στην Ελληνική αγορά από το 2003.

Μέσω της χρήσης σύνθετων τεχνικών διαχείρισης τα προϊόντα ειδικού τύπου συνδυάζουν προστασία (μερική ή ολική) για την επένδυση, ενώ ταυτόχρονα προδιαγράφουν μέσω ενός συγκεκριμένου κάθε φορά μηχανισμού, την προσδοκώμενη απόδοση παρατηρώντας την πορεία ανοδική ή καθοδική των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα η EFG ΑΕΔΑΚ διαχειρίζεται 19 αμοιβαία κεφάλαια Ειδικού Τύπου συνολικού ενεργητικού € 1 δισ, ενώ παραμένει ο μεγαλύτερος Έλληνας διαχειριστής με μερίδιο αγοράς 23,90% και συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια € 2,2 δισ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το 1ου τρίμηνο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v