ΕΧΑΕ: Κέρδη Q1 5,9 εκατ. εκτιμούν οι αναλυτές

Κέρδη της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 68,2% αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΧΑΕ που ανακοινώνει  σήμερα τα μεγέθη της.

ΕΧΑΕ: Κέρδη Q1 5,9 εκατ. εκτιμούν οι αναλυτές
Κέρδη της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 68,2% αναμένουν οι αναλυτές ότι θα εμφανίσει για το πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΧΑΕ, που ανακοινώνει  σήμερα τα μεγέθη της για το συγκεκριμένο διάστημα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Κέρδη στα 5,9 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 68,2%, EBITDA στα 6,8 εκατ. ευρώ (κάμψη 72,3%) και πωλήσεις στα 13 εκατ. ευρώ (-60,5%) αναμένουν οι συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Securities. Κατά τη χρηματιστηριακή, ο ημερήσιος τζίρος μέχρι τώρα για το έτος είναι στα 190 εκατ. ευρώ.

Στα θετικά η χρηματιστηριακή επισημαίνει την έλλειψη ανταγωνισμού καθώς και τα πιθανά θετικά αποτελέσματα από την επαναφορά του short selling από τον ερχόμενο Ιούνιο, που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τη μετοχή. Η Eurobank Securities διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6,1 ευρώ και τη σύσταση "market perform".

Κέρδη στα 5,8 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 68% εκτιμά η Alphα Finance ότι θα εμφανίσει στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ΕΧΑΕ. Ο οίκος αναμένει ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα 13,1 εκατ. ευρώ (μειωμένες κατά 60%) και τα EBITDA στα 6,9 εκατ. ευρώ (-72%).

Στις διεθνώς χειρότερες οικονομικές συνθήκες αποδίδει και η Εθνική - P&K τα εκτιμώμενα χειρότερα μεγέθη της ΕΧΑΕ για το τρίμηνο που μόλις τελείωσε. Τα κέρδη υπολογίζονται κατά 71% χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι, στα 5,3 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αποδίδει την εξέλιξη αυτή στη χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα η οποία σε συνδυασμό με τα επίπεδα της κεφαλαιοποίησης αναμένεται να διαμορφώσει τα έσοδα στα 12,9 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v