Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περαιτέρω άνοδο ”βλέπει” η Π&Κ

Σε περαιτέρω ανοδική κίνηση της ελληνικής αγοράς θα συνεισφέρει ο τραπεζικός κλάδος, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην εβδομαδιαία της ανάλυση (31/3), όπου επισημαίνει παράλληλα πως υπάρχει θετικό outlook για τα κέρδη του 2004.

Περαιτέρω άνοδο ”βλέπει” η Π&Κ
Σε περαιτέρω ανοδική κίνηση της ελληνικής αγοράς θα συνεισφέρει ο τραπεζικός κλάδος, όπως αναφέρει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην εβδομαδιαία ανάλυσή της με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2004 και τίτλο ”Περισσότερο από μια απλώς τεχνική ανάκαμψη”.

Η Π&Κ επισημαίνει πως από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει η EFG Eurobank (την οποία συμπεριλαμβάνει στα top picks) και η Εθνική Τράπεζα.

Επίσης, συμπληρώνει πως μεταξύ του κλάδου των τραπεζών και αυτού των τηλεπικοινωνιών δεν ξεχωρίζει κανέναν και κατ’ επέκταση συνιστά ένα ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο μεταξύ των δύο.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η ”γενναιόδωρη” μερισματική πολιτική της ελληνικής αγοράς, η οποία προήλθε από τις τηλεπικοινωνίες, τον κλάδο των κατασκευών και τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, αποτελεί αντίσταση σε εξωγενείς κινδύνους.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει ταυτόχρονα πως το outlook για τα κέρδη του 2004 όσον αφορά στην ελληνική αγορά είναι θετικό, ενώ συμπληρώνει πως αναμένεται να είναι περισσότερο καταλυτικό από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της όσον αφορά στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου, με το ποσοστό σε μετοχές να παραμένει στο 80%, εκ του οποίου το 40% αφορά στην κατανομή σε διεθνείς μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v