Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π&Κ: Οι τιμές - στόχοι για 5 ελληνικές τράπεζες

Σε αλλαγή των προτιμήσεων της όσον αφορά τους τραπεζικούς τίτλους προχωρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, υποδεικνύοντας πλέον την Eurobank ως το ”ασφαλέστερο στοίχημα”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2004. Οι τιμές - στόχοι, οι συστάσεις.

Π&Κ: Οι τιμές - στόχοι για 5 ελληνικές τράπεζες
Σε αλλαγή των προτιμήσεων της όσον αφορά τους τραπεζικούς τίτλους προχωρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, υποδεικνύοντας πλέον την Eurobank ως το ”ασφαλέστερο στοίχημα”, σε έκθεσή της με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2004.

Η Εθνική Τράπεζα είναι στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων, ενώ η πρώην ”αγαπημένη” Alpha Bank περνά στην τρίτη θέση.

Η τιμή στόχος για την Alpha Bank ορίζεται στα 29,10 ευρώ με σύσταση ”overweight”, για την Εθνική Τράπεζα sτα 25,30 ευρώ (”overweight”), την Eurobank στα 20,30 ευρώ - ”overweight”, την Πειραιώς στα 9,60 ευρώ με σύσταση ”underweight”, ενώ η τιμή - στόχος για την Εμπορική είναι υπό αναθεώρηση.

Σύμφωνα με την Π&Κ Χρηματιστηριακή η ισχυρή οργανική ανάπτυξη του τραπεζικού κλάδου αποτελεί το βασικό παράγοντα διατήρησης της θετικής προοπτικής του και ουσιαστικά αιτιολογεί την ανοδική κίνηση των τιμών των μετοχών του.

Τα αποτελέσματα του 2003, όπως αναφέρει η έκθεση, των πέντε μεγαλύτερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ειδικά αυτά που αφορούν τις οργανικές τους επιδόσεις, σε μεγάλο βαθμό, θα μπορούν να επαναληφθούν κατά τα έτη 2004 και 2005, με αποτέλεσμα οι αναλυτές της Π&Κ να διατηρούν την overweight σύσταση για τον κλάδο.

Οι εκτιμήσεις τους αναφέρουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή για τα έτη 2004 και 2005 θα κινηθούν ανοδικά κατά 17,7% και 15,1% αντίστοιχα, ενώ τα core operating profits (κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες) θα κινηθούν με ρυθμούς της τάξεως του 33,9% και 22,7%.

Κατά την άποψη των αναλυτών της Π & Κ, η Alpha Bank,η οποία ήταν η προηγούμενη κορυφαία επιλογή τους αποτελεί πλέον την τρίτη επιλογή τους, δεδομένου ότι είναι αυτήν την περίοδο είναι λιγότερο ελκυστική από τις άλλες δύο λόγω του ισχυρού outperformance στη διάρκεια του 2003.

Η Εθνική Τράπεζα αποτελεί μια από δύο κορυφαίες επιλογές τους, λόγω της ελκυστικής αποτίμησης της, η οποία υποστηρίζεται από υγιή και συνεπή βελτίωσης των θεμελιωδών μεγεθών της.

Τέλος η EFG Eurobank παραμένει το ασφαλέστερο στοίχημα, καθώς διαθέτει τη δύναμη και την ποιότητα των υψηλότερων επαναλαμβανόμενων κερδών και συνδυάζει ελκυστική αποτίμηση και υψηλή μερισματική της απόδοση σε σχέση με τους εγχώριους ανταγωνιστές.

Συνολικά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με P/E 2004 της τάξεως του 14,2 έναντι 12,6 των ευρωπαϊκών τραπεζών, ενώ για το 2005 το P/E είναι 12,4 έναντι 10,8 για τις ευρωπαϊκές, προσφέροντας όμως υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις και για τα δύο έτη αναφοράς.

Επιμέλεια: Γιώργος Α. Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v