ΧΑ ΔΣ: Προτείνει Καπράλο, Λαζαρίδη, Μάναλη για ΕΚ

Οι κ.κ. Σπύρος Καπράλος, Σωκράτης Λαζαρίδης και Γκίκας Μάναλης είναι οι τρεις προτεινόμενοι από το ΧΑ εκπρόσωποι, για τη θέση μέλους στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

ΧΑ ΔΣ: Προτείνει Καπράλο, Λαζαρίδη, Μάναλη για ΕΚ
Οι κ.κ. Σπύρος Καπράλος, Σωκράτης Λαζαρίδης και Γκίκας Μάναλης είναι οι τρεις προτεινόμενοι από το ΧΑ εκπρόσωποι, για τη θέση μέλους στο Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr.

Το Δ.Σ. του ΧΑ ενέκρινε τις τρεις υποψηφιότητες, τις οποίες και απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας. Σημειώνεται ότι σήμερα στις 13.00 αναμενόταν η ακρόαση στη Βουλή του προταθέντος από την κυβέρνηση νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αν. Γαβριηλίδη.

Επιπροσθέτως το ΔΣ του ΧΑ ενέκρινε την ένταξη προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. των μετοχών της ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  αλλά και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Χατζηκρανιώτη.

Αναλυτικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της εταιρίας, για την περίοδο 1/1/2009 έως 31/3/2009.

Επίσης, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την ένταξη προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α. των 5.400.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε.Ε." με διακριτικό τίτλο OBESITY TREATMENT CORPORATION.

Από το συνολικό αριθμό των προς ένταξη μετοχών, 699.000 μετοχές διατέθηκαν σε περιορισμένο κύκλο προσώπων στην τιμή των ευρώ 1,70 ανά μετοχή. Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης του συνόλου των μετοχών της εταιρίας ορίστηκε σε ευρώ 1,70 ανά μετοχή και ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης ορίστηκε η 11η Μαΐου 2009.

Επιπλέον, το Δ.Σ. του Χ.Α ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση: των 2.017.475 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΥΙΟΙ Ε.ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.", οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 6η Μαΐου 2009.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

-Τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "PLIAS Α.Β.Ε.Ε. ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ" από ευρώ 0,32 σε ευρώ 0,31. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 7η Μαΐου 2009.

-Τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας "ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.", σχετικά με την απόσχιση του κλάδου μελανιών και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία "DFH DRUCKFARBEN ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΩΝ".

-Ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ" από την εταιρία - Μέλος του Χ.Α. "ΚΥΚΛΟΣ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ".

Νωρίτερα το euro2day μετέδωσε:

"Σήμερα το μεσημέρι στις 13:00 αναμένεται η ακρόαση του προταθέντος από την κυβέρνηση νέου προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αν. Γαβριηλίδη από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο και ο διορισμός του κ. Γαβριηλίδη εγκριθεί από τη Βουλή, τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις περί διορισμού του επταμελούς Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, εκπρόσωπος του Χ.Α. αναμένεται να επιλεγεί ο κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ εκκρεμεί η αντίστοιχη πρόταση από την ΤτΕ για εκπροσώπηση μέλους της στη διοίκηση της Ε.Κ.

Τα υπόλοιπα 4 μέλη της Ε.Κ. -δύο εκ των οποίων θα είναι οι νέοι αντιπρόεδροι αυτής- πρόκειται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομίας εντός των επόμενων ημερών.

Για τον σκοπό αυτό, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Χ.Α. αναμένεται να εγκριθεί ο ορισμός των 3 υποψηφίων του Χ.Α. για την εκλογή των μελών του νέου Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

- Τα άλλα θέματα της ατζέντας του Δ.Σ. του Χ.Α.

Άλλα θέματα στη σημερινή ατζέντα του Δ.Σ. του χρηματιστηρίου είναι:

- Έγκριση του Δ.Σ. του Χ.Α. για την πλήρωση προϋποθέσεων εισαγωγής των μετοχών των εταιριών Biomedica Life Sciences και Τζινευράκης Εμπορία Κατεψυγμένων για την εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α.

- Έγκριση εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων τίτλων της εταιρίας Υιοί Χατζηκρανιώτη που προέκυψαν από ΑΜΚ με την καταβολή μετρητών και το δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.

- Ενημέρωση του Χ.Α. για τη μείωση της ονομαστικής τιμής της εταιρίας Plias ABEE.

- Ενημέρωση του Χ.Α. για τη δημοσίευση πληροφοριακού σημειώματος της Ντρουκφάρμπεν Ελλάς ΑΕΒΕ για την απόσχιση του κλάδου μελανιών της εταιρίας.

- Έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας OTC Βιοϊατρικής & Ρομποτικής Τεχνολογίας ΑΕΕ, μετά την επίτευξη επαρκούς διασποράς των μετοχών της, μέσω της αύξησης Μ.Κ. με διάθεση μετοχών σε περιορισμένο κύκλο μετόχων.

- Ανανέωση της ιδιότητας του Ε.Δ. επί των μετοχών της εταιρίας Ηλεκτρονική από την Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v