Praxis: Ποιες ΑΧΕ ενδιαφέρονται

Τα ονόματα 4-5 διαφορετικών xρηματιστηριακών εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση πώλησης της Praxis Χρηματιστηριακής που ανήκει σε ποσοστό 80% στον όμιλο International του κ. Φ. Μπράβου.

Praxis: Ποιες ΑΧΕ ενδιαφέρονται
Τα ονόματα πέντε διαφορετικών xρηματιστηριακών εμπλέκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση πώλησης της Praxis Xρηματιστηριακής που ανήκει σε ποσοστό 80% στον όμιλο International του κ. Φ. Μπράβου.

Εξ αυτών, η ΔΥΝΑΜΙΚΗ του κ. Πουλαρίκα βρίσκεται πλέον εκτός παιχνιδιού καθώς η ίδια με ανακοίνωση της γνωστοποίησε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι έχει αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι αντιρρήσεις στη συνένωση με τη ΔΥΝΑΜΙΚΗ είχε ο κ. Παπαριστείδης, μέτοχος της Praxis σε ποσοστό 10% αλλά και ουσιαστικά ο "ισχυρός άνδρας" της χρηματιστηριακής.

Ωστόσο απο την πλευρά της ΔΥΝΑΜΙΚΗ τονίζεται ότι ο κ. Παπαριστείδης είχε συνυπογράψει το σχετικό ΜΟU, μαζί με τον κ. Μπράβο, κι ότι η ΔΥΝΑΜΙΚΗ αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον της για λόγους που δεν έχουν σχέση με "αντιρρήσεις" οιονδήποτε προσώπων, αλλά με πραγματικά δεδομένα. 

Την πρόθεσή τους για deal φέρονται να έχουν εκφράσει άλλες τέσσερις ΑΧΕ, όπως η Beta, η Fortius, η Solidus και η Euroxx, με τη Fortius να έχει προσφέρει , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μάλλον υψηλότερο τίμημα.

Ωστόσο, χρηματιστηριακοί κύκλοι εκφράζουν αμφιβολίες για το αν -και από ποιες εταιρίες- το αρχικό ενδιαφέρον θα έχει ουσιαστική κατάληξη, καθώς όπως λένε, το τίμημα έχει ανέλθει σε επίπεδο άνω των 5 εκατ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα σημαντικό στην τρέχουσα συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v