Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom:Τι λένε οι ΑΧΕ για τη νέα οργανωτική δομή

Στη βελτίωση της αποδοτικότητας, αλλά και στη μείωση του κόστους εκτιμά μερίδα αναλυτών πως θα οδηγήσει η νέα οργανωτική δομή του ομίλου της Intracom, ενώ ορισμένοι περιμένουν την ανακοίνωση των στόχων του 2004 προτού εκτιμήσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια. Τι λένε Εθνική, Eurobank, Marfin, Εγνατία.

Intracom:Τι λένε οι ΑΧΕ για τη νέα οργανωτική δομή
Τη νέα οργανωτική δομή του ομίλου της Intracom, που περιλαμβάνει τέσσερις πυλώνες δραστηριοτήτων και έξι κάθετες στρατηγικές επιχειρηματικές μονάδες, επισημαίνουν οι Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Securities, Marfin Analysis και Εγνατία ΑΧΕ στα πρωινά τους reports.

Ειδικότερα, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά πως η εν λόγω κίνηση της Intracom αναμένεται να οδηγήσει σε βελτίωση της αποδοτικότητας και κατ’ επέκταση σε μείωση του κόστους το οποίο –όπως επισημαίνει– είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ταμειακών ροών.

Ταυτόχρονα, η Eurobank Securities αναφέρει πως η αναδιάρθρωση του ομίλυ αναμένεται να αποβεί επωφελής, αν και επισημαίνει πως για να έχει μια πιο ξεκάθαρη άποψη χρειάζεται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Marfin Analysis επισημαίνει πως αναμένει την ανακοίνωση των συγκεκριμένων χρηματοοικονομικών στόχων για το outlook του 2004 της Intracom, οι οποίοι και θα καθορίσουν την πολιτική του περιορισμού του κόστους, ενώ θα αποτελέσουν και ένδειξη της ανάκαμψης των αγορών.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως η δημιουργία των τεσσάρων πυλώνων δραστηριότητας του ομίλου έχει ως στόχο την επέκταση της παρουσίας της Intracom σε νέες αγορές, αναπτύσσοντας νέα προϊόντα και υπηρεσίες και συμπληρώνοντας τα ήδη υπάρχοντα, ενώ καταλήγει πως δίνει τη σύσταση ”διακράτηση” (hold) για τη μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v