Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοίρασε πρόστιμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Την επιβολή προστίμων σε Investment Solutions και Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, καθώς και σε υπαλλήλους των δυο εταιριών ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ενέκρινε εκκαθάριση της Altius. Άδεια σε ΕΧΑΕ για εκκαθάριση.

Μοίρασε πρόστιμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Την επιβολή προστίμων σε Investment Solutions και Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, καθώς και σε υπαλλήλους των δυο εταιριών ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Παράλληλα, ενέκρινε την εκκαθάριση της Altius και χορήγησε άδεια στην ΕΧΑΕ ως διαχειριστή συστήματος εκκαθάρισης. 

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά την 507η/28.4.2009 συνεδρίασή του ενέκρινε:

• Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ως διαχειριστή συστήματος εκκαθάρισης, στην Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία «Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού & Καταχώρησης» (ΕΧΑΕ)».

• Τη χορήγηση άδειας λειτουργίας της Ηλεκτρονικής Δευτερογενούς Αγοράς Τίτλων (ΗΔΑΤ), σύμφωνα με το ν. 3606/2007.

• Την παροχή άδειας λειτουργίας στην υπό ίδρυση εταιρία «VAL ADVISORS ΑΕΠΕΥ».

• Την εκκαθάριση της εταιρίας «ALTIUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΕΧ» μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

• Την επιβολή προστίμου ύψους 60.000 ευρώ στην εταιρία «INVESTMENT SOLUTIONS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», 20.000 ευρώ στην εταιρία «INVESTMENT SOLUTIONS-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ» και 10.000 ευρώ στον κ. Χρήστο Στεργίου, διότι παρείχαν επενδυτικές υπηρεσίες χωρίς να έχουν λάβει την απαιτούμενη από το ν. 3606/2007 άδεια λειτουργίας.

• Την επιβολή προστίμου ύψους 22.000 ευρώ στην εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις διατάξεων της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και 20.000 ευρώ στον κ. Κωνσταντίνο Κουρκουτά, πρώην υπαλλήλου της, για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΕΠΕΥ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v