Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τα οφέλη για Μυτιληναίο από deal με MOH

Θετική εξέλιξη για τη Μυτιληναίος χαρακτηρίζει η Marfin Analysis το deal με τη Motor Oil, καθώς, ενισχύει την ισχυρή της θέση στην εγχώρια αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας.

Marfin: Τα οφέλη για Μυτιληναίο από deal με MOH
Θετική εξέλιξη για τη Μυτιληναίος χαρακτηρίζει η Marfin Analysis το deal με τη Motor Oil, καθώς, όπως επισημαίνει στο πρωινό της report η χρηματιστηριακή, με τον τρόπο αυτόν ενισχύει την ισχυρή της θέση στην εγχώρια αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας, ανεβάζοντας τη θερμική παραγωγική δύναμη περίπου σε 1.200 MW το 2011.

Επίσης, αναφέρει η Marfin, η Μέτκα θα ωφεληθεί από την ταχύτερα του αναμενομένου πρόοδο του έργου αυτού, ώστε να αντισταθμίσει τις καθυστερήσεις σε άλλα ενεργειακά projects. Στους υπολογισμούς της για τη Μέτκα, η Marfin υπολόγιζε ότι το εργοστάσιο αυτό θα συνεισφέρει 60 εκατ. ευρώ στα έσοδα της εταιρίας για το 2009. Οι νέες προβλέψεις της κάνουν λόγο για συνεισφορά που θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σχετικά με τη Μέτκα, και παρά τη θετική προοπτική που σχετίζεται με το συγκεκριμένο project, η Marfin πιθανότατα θα προχωρήσει σε καθοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για το 2009 - 2010 της εταιρίας λόγω πιθανών καθυστερήσεων σε άλλα έργα, όπως το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, το εργοστάσιο ενέργειας στη Συρία (που δεν έχει ακόμη υπογραφεί) και το εργοστάσιο στον Βόλο για την Endesa Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v