Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 30 Μαρτίου

Την πραγματοποίηση ενός τρίωρου δωρεάν εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους επενδυτές, την Tρίτη 30 Μαρτίου στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ανακοίνωσε το Τμήμα Υποστήριξης Επενδυτικού Κοινού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΧΑ: Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 30 Μαρτίου
Την οργάνωση ενός τρίωρου εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τους επενδυτές, ανακοίνωσε το Τμήμα Υποστήριξης Επενδυτικού Κοινού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το τρίωρο σεμινάριο, στο οποίο διευκρινίζεται πως η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Μαρτίου 2004 στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (15.00 μ.μ. - 18.00 μ.μ.), ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής των επενδυτών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσω του συγκεκριμένου σεμιναρίου, οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Χρηματιστηρίου, τον τρόπο διενέργειας των συναλλαγών, καθώς και τις υποχρεώσεις παροχής ενημέρωσης από τις εισηγμένες εταιρίες και τις υποχρεώσεις των βασικών μετόχων τους.

Επιπλέον, θα πληροφορηθούν τις υποχρεώσεις των ΑΧΕ, ΕΠΕΥ και ΑΕΛΔΕ προς τους πελάτες τους, τις προϋποθέσεις εισαγωγής εταιριών στο ΧΑ και τις ευθύνες των αναδόχων, τα εταιρικά γεγονότα στα οποία καλείται ο μέτοχος να δώσει έγκριση και τη σημασία των θεμελιωδών μεγεθών στην αξιολόγηση μιας εταιρίας.

Επίσης, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, για το margin account (περιθώριο ασφάλισης) και το short selling (ανοικτές πωλήσεις), τη μέθοδο υπολογισμού της τιμής κλεισίματος και τη διαδικασία διενέργειας συναλλαγών στην τιμή κλεισίματος, τα εταιρικά ομόλογα, την εταιρική διακυβέρνηση και για θέματα τεχνικής ανάλυσης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα σεμινάρια στην Αθήνα θα διεξάγονται δύο φορές το μήνα, και ώρες από 15.00 μ.μ. έως 18.00 μ.μ., στην πρώην αίθουσα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Σοφοκλέους 10).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v