UBS: Τι βλέπει για τα κέρδη Q1 των ΕΛΠΕ- MOH

Σύσταση "πώλησης" διατηρεί η UBS για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Motor Oil, ενώ προβλέπει ότι τα αποτελέσματα και των δύο του α΄ τριμήνου θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

UBS: Τι βλέπει για τα κέρδη Q1 των ΕΛΠΕ- MOH
Σύσταση "πώλησης" διατηρεί η UBS για τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρίες διύλισης, μεταξύ αυτών και για τα Ελληνικά Πετρέλαια και τη Motor Oil.

Στην έκθεσή της με ημερομηνία 24 Απριλίου, η UBS θέτει για τα ΕΛΠΕ την τιμή-στόχο στα 5,5 ευρώ και για τη Motor Oil στα 6,5 ευρώ, ενώ προβλέπει ότι τα αποτελέσματα και των δύο για το α΄ τρίμηνο θα είναι βελτιωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008.

Καθαρά κέρδη 40 εκατ. ευρώ αναμένει η UBS να εμφανίσουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πρώτο τρίμηνο του 2009, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει αύξηση 21% εν συγκρίσει με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και πτώση 26% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο οίκος μειώνει τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή κατά περίπου 15% για την περίοδο 2010 - 2012, ενώ εκτιμά πως το ενδιαφέρον στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ θα εστιαστεί στη στρατηγική τους αναφορικά με το φυσικό αέριο και την ενέργεια, καθώς και στη στάση τους σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη διύλιση δεδομένου και του συρρικνούμενου μακροοικονομικού περιβάλλοντος.

Για τη Motor Oil, η UBS αναμένει να εμφανίσει καθαρά κέρδη 31 εκατ. ευρώ, αμετάβλητα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και μειωμένα κατά 38% βάσει του προηγούμενου τριμήνου. Εκτίμηση του οίκου είναι ότι η ευελιξία της εταιρίας σε ό,τι αφορά τη διύλιση θα στηρίξει τη συνολική της κερδοφορία και αυτό οδηγεί τον οίκο σε κατά 21% ανοδική αναθεώρηση στις προβλέψεις του για τα κέρδη της εταιρίας το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v