Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΔΕΗ στον MSCI Greece

Την πρόθεση διαγραφής των μετοχών ΔΟΛ και Φουρλή και την είσοδο της ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Greece, ανακοίνωσε ο διεθνής οργανισμός με ισχύ από τις 31 Μαίου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί έως τις 4 Μαίου

Η ΔΕΗ στον MSCI Greece
Με ανακοίνωση του αργά χθες το βράδυ, ο οργανισμός Κατάρτισης και Εκδοσης Δεικτών MSCI ανακοίνωσε στη Γενεύη τις προτεινόμενες αλλαγές σε κάθε επιμέρους δείκτη, που εκδίδει με ισχύ από την 31 Μαίου του 2002.

Οσον αφορά στο δείκτη MSCI Greece, στην ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρεται η πρόθεση διαγραφής των μετοχών ΔΟΛ και Φουρλής Συμμετοχών και η προσθήκη στο δείκτη της ΔΕΗ. Ωστόσο, το ειδικό βάρος της ΔΕΗ στο δείκτη MSCI Greece θα προσδιοριστεί μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της 31 Μαίου.

Οσον αφορά στη συμμετοχή του MSCI Greece στους δείκτες MSCI World, MSCI EMU (Ευρωζώνης) και MSCI EAFE (Ευρώπη και Απω Ανατολής), η τελική απόφαση της στάθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, θα προσδιοριστεί το αργότερο ως τις 4 Μαίου. Εντούτοις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα υπάρξουν οριακές μεταβολές, αφού η διαγραφή των ΔΟΛ και Φουρλή αντισταθμίζεται από πλευράς κεφαλαιοποίησης από την προσθήκη της ΔΕΗ.

Τέλος, στην ανακοίνωση του οργανισμού επισημαίνεται, ότι ο δείκτης MSCI Greece εμφανίζει συγκριτικά με τους άλλους δείκτες, πολύ χαμηλό ποσοστό ελεύθερης διασποράς, απόρροια της αδυναμίας των μετέχοντων σε αυτόν εταιριών να ενισχύσουν το free float τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v