Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρ. Πειραιώς: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για τα κέρδη 2004

Αύξηση της τάξεως του 19%-25% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Sec, Marfin Analysis και Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο σύνολο της χρήσης του 2004, έναντι 20% που προβλέπει η διοίκηση.

Τρ. Πειραιώς: Εκτιμήσεις 4 ΑΧΕ για τα κέρδη 2004
Αύξηση της τάξεως του 19%-25% εκτιμούν οι Εθνική ΑΧΕ, Eurobank Sec, Marfin Analysis και Εγνατία ΑΧΕ πως θα παρουσιάσουν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στη χρήση του 2004.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis αναφέρει πως κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς ανέφερε πως στόχος της τράπεζας είναι η κατά 20% αύξηση στα ενοποιημένα κέρδη για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin Analysis αναφέρει πως ο στόχος της διοίκησης είναι οριακά υψηλότερος των εκτιμήσεών της, καθώς προβλέπει άνοδο της τάξεως του 19% στα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς για το 2004.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως ο κ. Κολακίδης είπε ότι στη στρατηγική του ομίλου συμπεριλαμβάνεται και η ενίσχυση της παρουσίας του στα Βαλκάνια, πιθανότατα μέσω νέων εξαγορών.

Από την πλευρά της η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report (με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2004) πως σύμφωνα με τις δικές της προβλέψεις τα καθαρά κέρδη του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς αναμένεται να ενισχυθούν κατά 24,8% στο σύνολο του 2004.

Παράλληλα, η Eurobank Securities αναφέρει πως οι στόχοι της διοίκησης της τράπεζας για αύξηση 20% στα κέρδη της χρήσης είναι ανάλογοι των δικών της προβλέψεων, που τοποθετούν τα καθαρά κέρδη του ομίλου στα 121 εκατ. ευρώ, από 101 εκατ. ευρώ του 2003, ποσό που αντιστοιχεί σε αύξηση 19,8%.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς θα παρουσιάσουν 25% αύξηση στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 126,8 εκατ. ευρώ, ενώ όπως συμπληρώνει στο καθημερινό της report διατηρεί τη σύσταση ”διακράτηση” (hold).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v