Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι λένε οι αναλυτές για σχέση ΕΛΤΕΧ - Άκτωρ

Θετική χαρακτηρίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την πρόθεση της Ελληνικής Τεχνοδομικής να αγοράσει 1 εκατ. μετοχές της Άκτωρ, με την προϋπόθεση ότι σηματοδοτεί παράλληλα αλλαγή στη στρατηγική κατεύθυνση του ομίλου προς την αύξηση του ποσοστού στην Άκτωρ. Τι λένε Εθνική, Marfin, Eurobank Sec και Praxis.

Τι λένε οι αναλυτές για σχέση ΕΛΤΕΧ - Άκτωρ
Θετική χαρακτηρίζει η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ την πρόθεση της Ελληνικής Τεχνοδομικής να αγοράσει 1 εκατ. μετοχές της Άκτωρ.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η κίνηση είναι θετική εάν σηματοδοτεί παράλληλα αλλαγή στη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρίας προς την αύξηση του ποσοστού στην Άκτωρ (που κατά την άποψη της Π&Κ θα προσθέσει αξία στους μετόχους της Ελληνικής Τεχνοδομικής) παρά αν συμβαίνει απλώς για τη στήριξη της μετοχής της.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ υπενθυμίζει ότι το discount της Ελληνικής Τεχνοδομικής σε σχέση με τις κεφαλαιοποιήσεις των εισηγμένων θυγατρικών και την εκτιμώμενη αξία των μη εισηγμένων θυγατρικών ανέρχεται σε 58%.

Επίσης, η Π&Κ αναφέρει πως εάν θεωρήσουμε μηδενική την αξία των μη εισηγμένων θυγατρικών (Αττική Οδός, Καζίνο Πάρνηθας), το discount ανέρχεται στο 9% σε σχέση με τις κεφαλαιοποιήσεις του Άκτωρα, της Reds, της Εθνικής Ακινήτων και των διαθεσίμων της εταιρίας συμμετοχών (52 εκατ. ευρώ).

Η Marfin Analysis υπενθυμίζει πως η Ελληνική Τεχνοδομική κατέχει το 69,59% του μετοχικού κεφαλαίου της Άκτωρ.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities επισημαίνει πως το 1 εκατ. μετοχές της Άκτωρ που προτίθεται να αγοράσει η Ελληνική Τεχνοδομική είναι εξαπλάσιο του μέσου ημερήσιου όγκου συναλλαγών της πρώτης από την αρχή του χρόνου και 4,4 φορές υψηλότερα από τον μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών του Μαρτίου.

Η Εθνική ΑΧΕ υπενθυμίζει πως το 2003 η Ελληνική Τεχνοδομική μεταβίβασε 4,4 εκατ. μετοχές της θυγατρικής της, ενώ συμπληρώνει πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές για την Ελληνική Τεχνοδομική το 2004 αναμένεται να φτάσουν στα 25 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, η Praxis ΑΧΕΠΕΥ σχολιάζοντας την εν λόγω κίνηση αναφέρει πως γίνεται με σκοπό να εκφραστεί η εμπιστοσύνη της διοίκησης του ομίλου όσον αφορά στην πορεία της εταιρίας, ενώ συμπληρώνει πως με βάση τις εκτιμήσεις της η Άκτωρ αναμένεται να διανείμει μέρισμα 0,45 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τη μερισματική απόδοση στο 11%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v