Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές

Ο τραπεζικός και ο τηλεπικοινωνιακός κλάδος, αλλά και οι ”αμυντικοί” των τροφίμων και των τσιμέντων αναμένεται να αποτελέσουν ”ασφαλείς επενδυτικούς παραδείσους” σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ (19/3), η οποία επισημαίνει ταυτόχρονα την περίοδο αβεβαιότητας και την αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές.

Εγνατία: Αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές
Τον τραπεζικό κλάδο και τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζει η Εγνατία ΑΧΕ στο Εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 19 Μαρτίου 2004, καθώς εκτιμά πως θα αποτελέσουν ”ασφαλείς παραδείσους” από επενδυτικής πλευράς στην παρούσα φάση αβεβαιότητας που διανύουμε.

Εκτός των δυο προαναφερθέντων κλάδων η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει και τους ”αμυντικούς” κλάδους των τροφίμων και των τσιμέντων.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Alpha Bank, η Εθνική και η EFG Eurobank παραμένουν μεταξύ των προτεινόμενων τίτλων από τον τραπεζικό κλάδο, ενώ και οι μετοχές των Τιτάν και Coca – Cola Τρία Έψιλον (παρά την εκτεταμένη αποτίμηση) παραμένουν στο επίκεντρο.

Παράλληλα, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως στην παρούσα φάση είναι εμφανής η διάθεση για μετακύλιση θέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, καθώς – όπως συμπληρώνει - οι διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων φαίνεται πως απομακρύνουν τίτλους της μεσαίας και της μικρής κεφαλαιοποίησης από τα χαρτοφυλάκιά τους.

Το αποτέλεσμα αυτού βέβαια, συμπληρώνει η χρηματιστηριακή, είναι πως οι αποτιμήσεις των συγκεκριμένων μετοχών της μεσαίας και της μικρότερης κεφαλαιοποίησης έχουν επιστρέψει σε ”ελκυστικές” αποτιμήσεις (τόσο σε απόλυτο όσο και σε σχετικό επίπεδο).

Ως εκ τούτου, η Εγνατία ΑΧΕ προβλέπει πως το αγοραστικό ενδιαφέρον θα αυξηθεί σταδιακά για τους συγκεκριμένους τίτλους και κατά συνέπεια η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η πιθανότητα πτώσης είναι περιορισμένη.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή εξηγεί πως αναφέρεται κυρίως στις μετοχές των Elmec, Notos Com, Τεχνική Ολυμπιακή, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Jumbo, Hyatt, Ιμάκο, Μαΐλλης, Γρ. Σαράντης, Γερμανός και Folli Follie.

Για τις ερχόμενες εβδομάδες πάντως, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2004 θα αποτελέσουν καταλύτη για τη διαμόρφωση της τάσης στις αγορές.

Επίσης, συμπληρώνει πως τα βασικότερα χαρακτηριστικά σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα αποτελούν η περίοδος αβεβαιότητας και η αυξημένη μεταβλητότητα στην οποία έχουν εισέλθει οι αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v