Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Sec: Υψηλό το γεωπολιτικό ρίσκο

Στάση αναμονής εκτιμά η Eurobank Securities πως θα τηρήσουν οι επενδυτές, όπως αναφέρει στο μηνιαίο της report (Μάρτιος 2004). Οι ξένες αγορές αναμένεται να παραμείνουν κύριος διαμορφωτής της τάσης και δη όσο διαρκεί ο γεωπολιτικός κίνδυνος.

Eurobank Sec: Υψηλό το γεωπολιτικό ρίσκο
Οι ξένες αγορές εκτιμά η Eurobank Securities πως θα παραμείνουν ο βασικός διαμορφωτής της τάσης για τη Σοφοκλέους και δη για το διάστημα εκείνο κατά τη διάρκεια του οποίου το γεωπολιτικό ρίσκο παραμένει υψηλό.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο μηνιαίο της report (Μάρτιος 2004), με την ολοκλήρωση της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της χρήσης του 2003, αλλά και της διεξαγωγής των εκλογών η αγορά έστρεψε την προσοχή της στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η Eurobank Securities επισημαίνει πως σε εγχώριο επίπεδο οι επενδυτές αναμένεται να τηρήσουν στάση αναμονής μεσοπρόθεσμα και ειδικότερα μέχρις ότου αναπτυχθούν η οικονομική αλλά και η αναπτυξιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα κυβέρνηση.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή τονίζει πως το Κυπριακό, καθώς και η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένουν οι δυο βασικές προτεραιότητες, ενώ συμπληρώνει πως στην όλη εικόνα εισέρχονται και άλλα θέματα όπως η αξιολόγηση των στελεχών που αναλαμβάνουν ”θέσεις-κλειδιά” στις επιχειρήσεις εκείνες που ελέγχονται από το κράτος.

Η Eurobank Securities πάντως εκτιμά πως η γενικότερη αίσθηση είναι ”ευαίσθητη” λόγω της αδυναμίας που παρουσίασε πρόσφατα η αγορά, ενώ συμπληρώνει πως οι επενδυτές πιθανότητα θα παραμείνουν στο περιθώριο μέχρι να διαφανεί ξεκάθαρα μια νέα τάση.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα μεγέθη του πρώτου τριμήνου του 2004 αναμένεται να συμβάλουν θετικά, καθώς –όπως επισημαίνει– προβλέπεται περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας στο σύνολο της χρήσης.

Εξάλλου, η Eurobank Securities αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 για το σύνολο των εταιριών που συμπεριλαμβάνονται στο universe list της στο 13% από 12% που προέβλεπε πριν.

Όσον αφορά στα top picks της χρηματιστηριακής σημειώνεται πως περιλαμβάνονται οι τίτλοι των: ΟΤΕ, Alpha Bank, ΔΕΗ, Coca – Cola Τρία Έψιλον, ΟΠΑΠ, Cosmote, Τιτάν, και Frigoglass.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v