Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές για CosmΟΤΕ- ΔΕΗ από Deutsche Bank

Νέες τιμές-στόχους για τις μετοχές της ΔΕΗ και της CosmΟΤΕ υιοθέτησε σε ξεχωριστές της εκθέσεις η Deutsche Bank. Για την CosmΟΤΕ η τιμή αυξήθηκε στα 14,5 από 11,5 ευρώ, ενώ για τη ΔΕΗ μειώθηκε στα 22,1, από 22,9 ευρώ.

Νέες τιμές για CosmΟΤΕ- ΔΕΗ από Deutsche Bank
Σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για την CosmΟΤΕ και τη ΔΕΗ προχώρησε η Deutsche Bank σε ξεχωριστές της εκθέσεις με ημερομηνία 17 και 15 Μαρτίου, αντίστοιχα.

Για τη μετοχή της CosmΟΤΕ η Deutsche Bank θέτει πλέον την τιμή-στόχο στα 14,5, από 11,5 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση ”buy”, αναβαθμίζοντας παράλληλα και τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της εταιρίας.

Η τράπεζα εκτιμά ότι η μετοχή είναι πιθανό να σταματήσει για ”ανάσα” μετά και την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε τις εκλογές. Η Deutsche Bank εκτιμά ότι η αποτίμηση της CosmΟΤε παραμένει ελκυστική, ενώ θετικές είναι και οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις της για τον τίτλο.

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι όλα τα βασικά ρίσκα που αφορούσαν στη μετοχή της CosmΟΤΕ απαλείφθηκαν με την προσφορά του ποσοστού της Telenor και πως τώρα το μόνο ρίσκο αφορά στον αυξημένο ανταγωνισμό στο εσωτερικό της χώρας.

Για το 2004 η Deutsche Bank εκτιμά ότι τα κέρδη προ φόρων θα ανέλθουν σε 453 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα στα 1,46 δισ. ευρώ.



Για τη μετοχή της ΔΕΗ η τιμή-στόχος τίθεται στα 22,1, από 22,9 ευρώ, ως αποτέλεσμα των μεγεθών που ανακοίνωσε η εταιρία για το 2003. Διατηρείται η σύσταση ”hold”.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η αναθεώρηση της τιμής-στόχου έρχεται κυρίως ως αποτέλεσμα της αναπροσαρμογής των εκτιμήσεων της Deutsche Bank για τα μεγέθη της επιχείρησης, κάτι που όπως επισημαίνεται έρχεται μετά από ένα έτος συνεχούς ανοδική αναθεώρησης των προβλέψεων.

Για το 2004 τα κέρδη προ φόρων της ΔΕΗ αναμένεται να διαμορφωθούν στα 587,5 εκατ. ευρώ και το P/E στο 12,3.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v