Citi: Αυξάνει τιμές-στόχους για 4 τράπεζες

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha αλλά και σε υποβάθμιση της σύστασης για την τελευταία σε "hold" από "buy" προχώρησε η Citigroup.

Citi: Αυξάνει τιμές-στόχους για 4 τράπεζες
Σε αύξηση των τιμών-στόχων για Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha αλλά και σε υποβάθμιση της σύστασης για την τελευταία σε "hold" από "buy", προχώρησε η Citigroup σε έκθεση με ημερομηνία 20 Απριλίου.

Αναλυτικότερα ο δειθνής οίκος υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της Alpha Bank σε "hold" από "buy" αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο για την τράπεζα σε 7,5 ευρώ, από 6 ευρώ προηγουμένως.

Παράλληλα, αύξησε την τιμή-στόχο της EFG Eurobank στα 6,5 ευρώ από 4,5 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση "hold", για την Εθνική την αύξησε επίσης στα 20 ευρώ από 18 ευρώ, δίνοντας αξιολόγηση "buy" και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 7 ευρώ από 5 ευρώ, δίνοντας σύσταση "hold".

Η Citi προχωρά επίσης σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή και των τεσσάρων τραπεζών για την τρέχουσα χρήση. Για την Alpha Bank αναμένει κέρδη ανά μετοχή 0,64 ευρώ (έναντι 0,67 ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη), 0,62 ευρώ (από 0,76 ευρώ) για την Eurobank, 2,24 ευρώ (από 2,30 ευρώ) για την Εθνική Τράπεζα και 0,73 ευρώ (από 0,77 ευρώ) για την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι η Εθνική Τράπεζα εμφάνισε την καλύτερη ανάπτυξη σε επίπεδο καθαρών εσόδων από τόκους, σε σχέση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες, ενώ εκτιμά ότι αυτό θα επαναληφθεί και στην τρέχουσα χρήση. Σημειώνει ότι η Εθνική επωφελείται από την καταθετική της βάση στην Ελλάδα αλλά και από τη διεύρυνση των περιθωρίων κερδοφορίας της στην Τουρκία λόγω των μειούμενων επιτοκίων. Όπως σημειώνει, η Εθνική αποτελεί τη βασική επιλογή της για την περιοχή.  

Όσον αφορά στις υπόλοιπες τράπεζες, αναφέρει ότι επλήγησαν από τη μείωση των καθαρών εσόδων από τόκους σε τριμηνιαία βάση το δ΄ τρίμηνο του 2008, ενώ εκτιμά πως αυτή η μείωση μπορεί να επιταχυνθεί το α΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Για την υποβάθμιση της Alpha Bank σημειώνει πως η άνοδος των τιμών των μετοχών αφήνει περιορισμένο περιθώριο ανόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v