Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Τιμή-στόχος τα 5,8 ευρώ και ”buy” από HSBC

Με τη σύσταση για ”αγορά” ξεκινά η HSBC την κάλυψη της ΜΕΤΚΑ, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 5,80 ευρώ ανά μετοχή. Η εταιρία χαρακτηρίζεται ως ”καλά τοποθετημένη ώστε να επωφεληθεί από την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας”.

ΜΕΤΚΑ: Τιμή-στόχος τα 5,8 ευρώ και ”buy” από HSBC
Με τη σύσταση για ”αγορά” ξεκινά η HSBC την κάλυψη της ΜΕΤΚΑ, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 5,80 ευρώ ανά μετοχή.

Αναλυτικότερα, η HSBC σε σχετική ανάλυση της με ημερομηνία 17 Μαρτίου 2004, αναφέρει πως προχώρησε στην προαναφερθείσα σύσταση καθώς εκτιμά πως οι προοπτικές της ΜΕΤΚΑ τόσο στον κλάδο της ενέργειας όσο και στον αμυντικό κλάδο δεν αντανακλώνται πλήρως στις τρέχουσες τιμές της μετοχής.

Σημειώνεται πως η τιμή-στόχος των 5,80 ευρώ προκύπτει από τη μέθοδο των προεξοφλημένων ταμειακών ροών (DCF) και όπως επισημαίνει στην ανάλυσή του ο οίκος, υποδηλώνει περιθώριο ανόδου για τη μετοχή κατά 24,9% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ταυτόχρονα, η HSBC επισημαίνει ότι η μετοχή της εταιρίας έχει υποαποδώσει της αγοράς κατά 1% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, παρά τη θετική εξέλιξη σχετικά με το έργο του Λαυρίου.

Ακόμα, ο οίκος θεωρεί σημαντικό καταλύτη για τη ΜΕΤΚΑ την επένδυση ύψους 245 εκατ. ευρώ της Μυτιληναίος σε εργοστάσιο ενέργειας στον Βόλο. Υπενθυμίζεται στην ανάλυση, πως η συμμετοχή της Μυτιληναίος στη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται στο 66,8%.

Από την άλλη, ο οίκος χαρακτηρίζει την εταιρία μεταλλικών κατασκευών ”καλά τοποθετημένη” ώστε να επωφεληθεί από την απελευθέρωση της ελληνικής αγοράς ενέργειας.

Εξάλλου, η HSBC εκτιμά πως οι πωλήσεις και τα EBITDA του ομίλου ΜΕΤΚΑ θα αναπτυχθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό 14% και 15,2%, αντίστοιχα, για την περίοδο 2003-2006.

Όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή για το ίδιο διάστημα, οι αναλυτές της HSBC περιμένουν να αυξηθούν με μέσο ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 19,6%.

Παράλληλα, συμπληρώνει ο οίκος, η απουσία δανειακών υποχρεώσεων, η υψηλή ικανότητα της επιχείρησης για δημιουργία ταμειακών ροών, καθώς και οι περιορισμένες κεφαλαιακές της δαπάνες προϊδεάζουν για ελκυστική μερισματική απόδοση που θα ξεπερνά το 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v