Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς βλέπουν οι αναλυτές τις εξελίξεις σε τράπεζες

Θετική εξέλιξη για την Εθνική Τράπεζα χαρακτηρίζουν οι ΑΧΕ τον ορισμό του κ. Τ. Αράπογλου στη θέση του διοικητή της τράπεζας, καθώς εκτιμούν ότι ο κ. Αράπογλου διαθέτει ”αναγνωρισμένο” όνομα στον διεθνή τραπεζικό κλάδο, γεγονός το οποίο αναμένεται να φέρει τη μετοχή της τράπεζας σήμερα στο επίκεντρο.

Πώς βλέπουν οι αναλυτές τις εξελίξεις σε τράπεζες
Θετικές εμφανίζονται οι ΑΧΕ από τις διοικητικές εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα.

Συγκεκριμένα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως ο ορισμός του κ. Τ. Αράπογλου στη θέση του διοικητή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη.

Όπως επισημαίνει η Marfin Analysis στο πρωινό της report, παρά το γεγονός ότι το όνομα του κ. Αράπογλου ακουγόταν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες και κατά συνέπεια η επιλογή του δεν αποτελεί έκπληξη, εκτιμά πως τα νέα είναι θετικά για την Εθνική Τράπεζα.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως ο κ. Αράπογλου κατέχει διεθνή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, ενώ συμπληρώνει πως το όνομά του είναι ευρύτερα γνωστό, τόσο στην εγχώρια όσο και στην ξένη αγορά.

Αναφορικά με την Εμπορική Τράπεζα, η Marfin Analysis σημειώνει ότι ο κ. Προβόλοπουλος της Alpha Bank αναμένεται να αντικαταστήσει τον κ. Στουρνάρα, συμπληρώνοντας πως εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η σχετική ανακοίνωση.

Αισιόδοξη είναι ταυτόχρονα και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ από την επιλογή του κ. Αράπογλου, ενώ στο πρωινό της report επισημαίνει τη μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στον τραπεζικό κλάδο, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της, και όσον αφορά στην Εθνική Τράπεζα, θετική εμφανίζεται και η Εγνατία ΑΧΕ, καθώς εκτιμά πως τα νέα είναι ευνοϊκά τόσο για την αγορά όσο και για την ίδια την τράπεζα.

Η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως ο κ. Αράπογλου θεωρείται από τους πλέον έμπειρους και ικανούς τραπεζίτες.

Εξάλλου και η Εθνική ΑΧΕ αναφέρεται στο πρωινό της report στον ορισμό του κ. Τ. Αράπογλου, σημειώνοντας πως στο παρελθόν διετέλεσε διοικητής της πρώην Ιονικής Τράπεζας.

Η Εθνική ΑΧΕ, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου, αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να συναντηθεί αύριο (19/3), ώστε να συζητήσει μεταξύ άλλων και τον διορισμό του κ. Αράπογλου στη θέση του διοικητή.

Παράλληλα, η Eurobank Securities σημειώνει πως ο κ. Αράπογλου έχει προταθεί για τη θέση του νέου διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, ενώ συμπληρώνει πως η υποψηφιότητά του θα πρέπει να εγκριθεί από τη γενική συνέλευση, στην οποία ωστόσο επισημαίνει πως το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία.

Η Eurobank Securities συμπληρώνει πως η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας ενδέχεται να βρεθεί στο προσκήνιο σήμερα, καθώς εκτιμά ότι οι επενδυτές θα ”καλωσορίσουν” τις πρόσφατες εξελίξεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v