Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ΑΧΕ

Συγκρατημένα αισιόδοξες εμφανίζονται οι ΑΧΕ για την σημερινή συνεδρίαση. Πιθανή θεωρείται η κίνηση της αγοράς σε θετικό έδαφος, υποβοηθούμενη από την θετική τάση που επικράτησε στα διεθνή χρηματιστήρια. Στο επίκεντρο η μετοχή της Εθνικής.

Συγκρατημένα αισιόδοξες οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως περιμένει συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και την επικράτηση χαμηλών όγκων συναλλαγών.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis τονίζει πως σήμερα και για ακόμα μία φορά οι ευρωπαϊκές αγορές θα επηρεάσουν σημαντικά την τάση του Γενικού Δείκτη, έπειτα από το χθεσινό ράλι της Αμερικής.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται στην Εθνική Τράπεζα, σημειώνοντας πως παρά το ότι η επιλογή του κ. Αράπογλου στην θέση του διοικητή δεν αποτελεί έκπληξη, εκτιμά πως τα νέα είναι θετικά για την Τράπεζα.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον που υπάρχει για τους τίτλους των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, τραπεζών και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, προϊδεάζει για περαιτέρω κέρδη στην σημερινή συνεδρίαση. Το τελευταίο, συμπληρώνει η Εγνατία ΑΧΕ ενισχύεται από τις τάσεις ανάκαμψης που επικράτησαν στις διεθνείς αγορές.

Ωστόσο, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ η Σοφοκλέους, θα συνεχίσει να επηρεάζεται σημαντικά από τις διεθνείς εξελίξεις ενώ η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει εύθραυστη.

Στο ίδιο κλίμα, η Eurobank Securities εκτιμά πως η αγορά θα κινηθεί σε θετικό έδαφος σήμερα υποβοηθούμενη από το θετικό κλείσιμο της Αμερικής χθες.

Ακόμα, η Eurobank Securities περιμένει την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να βρεθεί στο επίκεντρο καθώς εκτιμά πως οι επενδυτές θα υποδεχτούν θετικά την ανάδειξη του κ. Αράπογλου ως νέου διοικητή.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε ανοδικά κατά 0,62%, στις 2.397 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, στο Χ.Α. επικράτησαν μικροί όγκοι συναλλαγών ενώ οι μετοχές των τραπεζών και του τομέα της ενέργειας υπεραπέδωσαν του γενικού δείκτη.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v