Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HSBC: Αυξάνει τιμή-στόχο για Cosmote

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 14 ευρώ για την Cosmote προχώρησε η HSBC (15/3), ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τη σύσταση ”reduce” με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ. Εξάλλου, η Morgan Stanley σε ανάλυσή της (9/3) θέτει την τιμή – στόχο για τον ΟΤΕ στα 12,20 ευρώ.

HSBC: Αυξάνει τιμή-στόχο για Cosmote
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου στα 14 ευρώ για την Cosmote προχώρησε η HSBC (15/3), ενώ την ίδια στιγμή διατηρεί τη σύσταση ”reduce” με τιμή-στόχο τα 12 ευρώ για τη μετοχή του ΟΤΕ.

Εξάλλου, η Morgan Stanley σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2004 θέτει την τιμή – στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,20 ευρώ.

Αναλυτικότερα και σχετικά με τον ΟΤΕ η HSBC αναφέρει πως διατηρεί τη σύσταση ”reduce”.

Όσον αφορά στα μεγέθη που ανακοίνωσε ο Οργανισμός για το τέταρτο τρίμηνο του 2003, ο ξένος οίκος σημειώνει πως ο κύκλος εργασιών εμφάνισε σημαντική αύξηση (20%), ως αποτέλεσμα αφενός της ενοποίησης της RomTelecom τον Μάρτιο του 2003 και αφετέρου των ισχυρών αποτελεσμάτων της Cosmote.

Ωστόσο, η HSBC συμπληρώνει πως η ανάπτυξη στην εγχώρια αγορά της σταθερής τηλεφωνίας ήταν από τις χειρότερες στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως η κάμψη ήταν εντονότερη το τέταρτο τρίμηνο σε σχέση με το τρίτο.

Από την άλλη, και όσον αφορά στα μεγέθη του τελευταίου τρίμηνου του 2003 που παρουσίασε η Cosmote, η HSBC αναφέρει πως με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα τα έσοδα της θυγατρικής του ΟΤΕ ήταν ”ισχυρά”, ενώ συμπληρώνει πως είναι αποτέλεσμα ενός ”μίγματος” συνδρομητών.

Παράλληλα, ο επενδυτικός οίκος αναφέρει πως σε γενικές γραμμές συνεχίζει να εκλαμβάνει την Cosmote ως έναν ”ελκυστικό” παίκτη, που πραγματοποιεί ισχυρές πωλήσεις.

Σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Cosmote, η HSBC την αποδίδει αφενός στο γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναμένεται να αποτελέσουν πηγή εσόδων για την επιχείρηση και αφετέρου σε μια ”λογική” επενδυτική πολιτική που προβλέπεται πως θα ακολουθήσει η εταιρία και που ο ξένος οίκος εκτιμά πως θα στηρίξει τα θεμελιώδη μεγέθη της.

Από την πλευρά της και όσον αφορά στον ΟΤΕ η Morgan Stanley αναφέρει ότι η τιμή – στόχος των 12,20 ευρώ προκύπτει με βάση τη Μέθοδο των Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών (DCF) και υπολογίζοντας discount 7,2% και 8,6% στα μακροπρόθεσμα ποσοστά ανάπτυξης, και –0,5% και 3,5% στην αγορά της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Morgan Stanley επισημαίνει πως ο βασικότερος κίνδυνος σχετικά με την προαναφερθείσα τιμή-στόχο δύναται να προκύψει ως αποτέλεσμα ενός εντονότερου του αναμενόμενου ανταγωνισμού στην εγχώρια αγορά της σταθερής τηλεφωνίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v