Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Θετικές 3 ΑΧΕ για παραμονή Νέζη (update 2)

Θετικές εμφανίζονται οι Eurobank, Π&Κ και Marfin από την παραμονή του κ. Στ. Νέζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, καθώς εκτιμούν πως πρόκειται για μια εξέλιξη που απομακρύνει ανησυχίες για πιθανές αλλαγές στη στρατηγική της Επιχείρησης.

ΔΕΗ: Θετικές 3 ΑΧΕ για παραμονή Νέζη (update 2)
Θετική χαρακτηρίζουν οι Eurobank Securities, Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ και Marfin Analysis την παραμονή του κ. Στ. Νέζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, ύστερα από σχετική απόφαση των υπουργών Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη και Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα.

Ειδικότερα, η Eurobank Securities αναφέρει στο πρωινό της report πως η παραμονή του κ. Νέζη αφορά σε μια θετική εξέλιξη, καθώς απομακρύνει ενδεχόμενες ανησυχίες για πιθανή αλλαγή μιας ”επιτυχημένης” - όπως τη χαρακτηρίζει – διοίκησης.

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανάλυση (με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2004)η Eurobank Securities, αναφέρει πως η μετοχή της ΔΕΗ παραμένει μεταξύ των ”προτεινόμενων” ως αποτέλεσμα της ”αμυντικής” φύσης που τη διέπει, των ισχυρών θεμελιωδών μεγεθών της Επιχείρησης, των προοπτικών αύξησης που διαθέτει σε επίπεδο κερδοφορίας, της γενναίας μερισματικής πολιτικής, αλλά και της ελκυστικής της αποτίμησης.

Η Eurobank Securities επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”outperform” για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία διαπραγματεύεται 12,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004 και με 13% discount σε σχέση με τις ομοειδείς επιχειρήσεις.

Παράλληλα, η Eurobank Securities σημειώνει πως αναθεώρησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη της ΔΕΗ το 2004 και το 2005, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων των εκτιμήσεων μεγεθών που η Επιχείρηση ανακοίνωσε για το 2003.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση στον κύκλο εργασιών της Επιχείρησης κατά 7,3% το 2004 (στα 4,17 δισ. ευρώ), με τα EBITDDA να ενισχύονται κατά 15,1% (στα 1,32 δισ. ευρώ).

Από την πλευρά της και η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως η παραμονή του κ. Νέζη αποτελεί θετική εξέλιξη για τη ΔΕΗ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά πως δεδομένων των διοικητικών εξελίξεων η πρόσφατη αδυναμία που εμφάνισε η μετοχή της Επιχείρησης (η οποία υποχώρησε κατά 9% από τα υψηλά έτους μέχρι τις 9 Μαρτίου) αποτελεί μια ευκαιρία για ”υπεραπόδοση”.

Επίσης, θετική εμφανίζεται και η Marfin Analysis όσον αφορά στις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη διοίκηση της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στο πρωινό της report με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2004, η διατήρηση του κ. Στέργιου Νέζη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης αποτελεί ευνοϊκά νέα για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα, η Marfin Analysis επισημαίνει πως η διοίκηση έχει καταφέρει μέχρι στιγμής, να αντεπεξέλθει στους στόχους που είχε θέσει, ενώ η παραμονή του κ. Νέζη απομακρύνει τυχόν ανησυχίες για αλλαγή στις προτεραιότητες της στρατηγικής που έχει χαράξει η ΔΕΗ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v