Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Υψηλή η συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές

Ανάλογα με τις διεθνείς αγορές θα κινηθεί το Χ.Α. για ακόμα μια συνεδρίαση, εκτιμά η πλειονότητα των ΑΧΕ, ενώ δεν αποκλείουν την ύπαρξη αγοραστικού ενδιαφέροντος για ”υπερπουλημένους” τίτλους. Στο προσκήνιο τράπεζες, τηλεπικοινωνίες και ΔΕΗ.

ΑΧΕ: Υψηλή η συσχέτιση με τις διεθνείς αγορές
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως η αρνητική ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές δεν προβλέπεται να επηρεάσει ουσιαστικά την πορεία της Σοφοκλέους βραχυπρόθεσμα.

Από την πλευρά της, η Marfin Analysis τονίζει πως βραχυχρόνια οι διεθνείς χρηματαγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης του Γενικού Δείκτη.

Οι αναλυτές της Marfin θεωρούν επιπλέον πως είναι πιθανή η εκδήλωση αγοραστικού ενδιαφέροντος για μετοχές που έχουν δεχτεί πίεση, καθώς και για εκείνους τους τίτλους που φέρουν υψηλό μέρισμα.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη μετοχή της ΔΕΗ, σημειώνοντας πως η διατήρηση της τρέχουσας διοίκησης είναι θετική εξέλιξη για την πορεία της μετοχής της επιχείρησης.

Όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο πρωινό της report, το αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται υποτονικό, με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι συνθήκες στις ξένες αγορές.

Στο επίκεντρο, συμπληρώνει η Εγνατία, θα βρεθούν οι μετοχές των τραπεζών τηλεπικοινωνιών, ΔΕΗ καθώς και επιλεγμένοι τίτλοι της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ωστόσο, τονίζει η Εγνατία ΑΧΕ, λόγω της αναμενόμενης κατοχύρωσης κερδών στην Ευρώπη δεν θεωρείται πιθανό το ενδιαφέρον αυτό να βοηθήσει την αγορά να κινηθεί ψηλότερα.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά συνέχιση των πτωτικών πιέσεων στην αγορά, ως αποτέλεσμα του αυξημένου γεωπολιτικού κινδύνου, τονίζοντας πως είναι δύσκολο στο παρόν να διαφανεί πότε η φάση διόρθωσης θα τερματιστεί.

Επίσης, οι αναλυτές της Eurobank Securities συμπληρώνουν πως η Σοφοκλέους θα κινηθεί σε αντιστοιχία με τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες περιμένει επηρεαστούν από το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Αμερικής.

Στο ίδιο κλίμα η Praxis ΑΧΕΠΕΥ που υπογραμμίζει πως τον τόνο της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να δώσει η τάση των κυριοτέρων διεθνών αγορών, σημειώνοντας παράλληλα το χθεσινό αρνητικό κλείσιμο της Αμερικής.

Τι έγινε χθες: Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με σημαντική πτώση κατά 2,33%, στις 2.363,66 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε πτώση έπειτα από την επικράτηση εκτεταμένων φαινόμενων πίεσης και την απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους επενδυτές.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v