Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ

Ελκυστική παραμένει η μετοχή των ΕΧΑΕ, σύμφωνα με ανάλυση της Π&Κ Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 12 Μαρτίου, στην οποία αυξάνει την τιμή-στόχο στα 9 ευρώ από την προηγούμενη των 8,91 ευρώ, αποδίδοντας σύσταση ”overweight”.

ΕΧΑΕ: Αυξάνει την τιμή-στόχο η Π&Κ
Ελκυστική παραμένει η μετοχή των ΕΧΑΕ, σύμφωνα με ανάλυση της Π&Κ Χρηματιστηριακής με ημερομηνία 12 Μαρτίου, στην οποία αυξάνει την τιμή στόχο στα 9 ευρώ από την προηγούμενη των 8,91 ευρώ, αποδίδοντας σύσταση ”overweight”.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι τα αποτελέσματα της χρήσης του 2003 για την ΕΧΑΕ ήταν αντίστοιχα των εκτιμήσεών της.

Η κατακόρυφη αύξηση των EBITDA αποδίδεται από την Π&Κ Χρηματιστηριακή στη βελτίωση του τζίρου λόγω των ευνοϊκών συνθηκών που επικρατούσαν στην αγορά, σε συνδυασμό με τις επιτυχημένες προσπάθειες για συγκράτηση του κόστους.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2003, η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναθεωρεί θετικά τις εκτιμήσεις της για τον τζίρο και τα προ φόρων κέρδη της ΕΧΑΕ το 2004 κατά 1,1% και 6,9%, αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα προ φόρων κέρδη του 2004 (μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας) θα διαμορφωθούν στα 39,35 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι χαμηλότερο κατά 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο του προηγουμένου έτους.

Όπως σχολιάζει στην ανάλυσή της η Π&Κ Χρηματιστηριακή, παράγοντες-”κλειδιά” για μελλοντική αναβάθμιση των ΕΧΑΕ είναι η διατήρηση του τζίρου στη Σοφοκλέους σε υψηλότερο των εκτιμήσεων επίπεδο.

Ακόμη, θετικός καταλύτης για την πορεία της μετοχής εκτιμάται ότι θα είναι η ενδεχόμενη διανομή ενός εκτάκτου μερίσματος, που απορρέει από την αυξημένη ρευστότητα της ΕΧΑΕ.

Σύμφωνα με την Π&Κ Χρηματιστηριακή, η μετοχή της διαπραγματεύεται 9,8 φορές τα εκτιμώμενα προσαρμοσμένα κέρδη του 2004. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι το ενδεχόμενο υψηλότερου τζίρου σε συνδυασμό με τον έλεγχο του κόστους θα διατηρήσει το θετικό outlook για τα κέρδη από τις κύριες δραστηριότητες το 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v