Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Αισιοδοξία για υπεραπόδοση του Χ.Α.

Τάση ανάλογη με τις ξένες αγορές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως ενδέχεται να επιδείξει η Σοφοκλέους, αν και, όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report, η μη κυκλική φύση που διέπει την εγχώρια αγορά προσφέρει αισιοδοξία για κίνηση υπεραπόδοσης, ενώ τράπεζες και τηλεπικοινωνίες αναμένεται να διαδραματίσουν ρόλο καταλύτη.

Εγνατία: Αισιοδοξία για υπεραπόδοση του Χ.Α.
Τάση ανάλογη με τις ξένες αγορές εκτιμά η Εγνατία ΑΧΕ πως θα επιδείξει η Σοφοκλέους, αν και, όπως επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2004, η μη κυκλική φύση που διέπει την εγχώρια αγορά προσφέρει αισιοδοξία για κίνηση υπεραπόδοσης.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως οι τράπεζες και οι τηλεπικοινωνίες αποτελούν περίπου το 70% του FTSE-20.

Σε περίπτωση που οι επενδυτές εκλάβουν τους συγκεκριμένους κλάδους ως ”ασφαλείς παραδείσους” τις ερχόμενες ημέρες, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως αυτό θα αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη Σοφοκλέους.

Εκτός από τις τράπεζες, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ένας αριθμός μετοχών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των Επιχειρήσεων Αττικής, Τιτάν, Τεχνική Ολυμπιακή, Μαΐλλης, Intralot Folli Follie, Elmec, Notos Com και Σαράντης, είναι ”ελκυστικά” αποτιμημένες.

Επίσης, η Εγνατία ΑΧΕ τονίζει πως η πρόσφατη φάση διόρθωσης την οδήγησε στο να αναθεωρήσει τη σύσταση για τις Notos Com και Επιχειρήσεις Αττικής σε ”συσσώρευση” (accumulate), από ”διακράτηση” (hold).

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η τρομοκρατία επέστρεψε στις αγορές σε μια ”άσχημη” από χρονικής πλευράς περίοδο, ενώ επισημαίνει πως η επίθεση της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, η οποία αυξάνει την αβεβαιότητα για επιπλέον επιθέσεις στο μέλλον, σε μια περίοδο κατά την οποία οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονταν ήδη σε φάση συσσώρευσης.

Η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει πως ύστερα από το ”ισχυρό” ράλι στο οποίο επιδόθηκαν οι αγορές από τις αρχές του χρόνου, η φάση συσσώρευσης ήταν αποτέλεσμα του ότι ο δυναμισμός της οικονομικής ανάκαμψης δεν ήταν ανάλογος των προσδοκιών των επενδυτών και κατ’ επέκταση των τρεχουσών αποτιμήσεων.

Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες που ανακοινώθηκαν σε Ευρώπη και Αμερική ήταν απογοητευτικοί, σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, που συμπληρώνει πως δημιούργησαν σκεπτικισμό αναφορικά με την πορεία των αγορών τους ερχόμενους μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μαδρίτη θα εντείνουν τις τάσεις συσσώρευσης, ενώ προσθέτει πως ενδέχεται να οδηγήσουν σε πτωτική κίνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η σημαντικότερη ερώτηση στην παρούσα φάση είναι εάν είμαστε στην αρχή μιας πτωτικής τάσης ή αν διανύουμε απλώς τη φάση διόρθωσης ενός δυνατού ράλι.

Η απάντηση, όπως αναφέρει η Εγνατία ΑΧΕ, θα δοθεί από τα μακροοικονομικά στοιχεία, αλλά και από τις επιχειρηματικές εξελίξεις τις ερχόμενες εβδομάδες, ενώ επισημαίνει πως μέχρι τότε είναι λογικό για τις αγορές να συνεχίσουν να κινούνται με τάσεις συσσώρευσης στα τρέχοντα ή σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v