Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Η τάση από τους ξένους

Η πορεία αλλά και η ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στις διεθνείς αγορές θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους, εκτιμούν οι ΑΧΕ.

ΑΧΕ: Η τάση από τους ξένους
Τι εκτιμάται για τη σημερινή συνεδρίαση: Η Εθνική ΑΧΕ αναφέρει στο πρωινό της report πως βραχυπρόθεσμα οι διεθνείς εξελίξεις και η ειδησεογραφία σχετικά με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης θα καθορίσουν την τάση της αγοράς.

Από την πλευρά της η Marfin Hellenic τονίζει πως βραχυχρόνια οι διεθνείς χρηματαγορές θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος διαμορφωτής της τάσης του Γενικού Δείκτη.

Επίσης, η Marfin στο πρωινό της report, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται στη μετοχή της ΓΕΚ, σημειώνοντας τις προοπτικές της εταιρίας μέσω της επέκτασής της στον υψηλού περιθωρίου κέρδους, όπως επισημαίνει, χώρο της ενέργειας, αφού η εταιρία έχει ανακοινώσει την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου.

Οι αναλυτές της Marfin συμπληρώνουν πως η μετοχή της ΓΕΚ διαπραγματεύεται ελκυστικά 8,3 φορές τα αναμενόμενα κέρδη του 2004.

Εξάλλου, η Eurobank Securities εκτιμά πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής τάσης που επικράτησε την Παρασκευή, οδηγούμενη από τη θετική κίνηση των αμερικανικών αγορών, η οποία αναμένεται να επηρεάσει και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Τι έγινε την Παρασκευή: Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,44%, στις 2.420 μονάδες.

Όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική ΑΧΕ, η αγορά παρουσίασε άνοδο, με τη μεσαία κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στο επίκεντρο παρά τη σχετικά μειωμένη συμμετοχή από μέρους των επενδυτών, θεσμικών και μη.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v