Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαΐλλης: Τιμή - στόχος τα 3,60 ευρώ από Marfin

Την τιμή – στόχο των 3,6 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” διατηρεί η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Μαΐλλης σε ανάλυσή της (12/3/2004), μειώνοντας ωστόσο τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και του 2005 κατά 11% και 6% αντίστοιχα.

Μαΐλλης: Τιμή - στόχος τα 3,60 ευρώ από Marfin
Την τιμή – στόχο των 3,6 ευρώ και τη σύσταση ”neutral” διατηρεί η Marfin Hellenic για τη μετοχή της Μαΐλλης σε ανάλυσή της με ημερομηνία 12 Μαρτίου 2004.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004 και του 2005 κατά 11% και 6% αντίστοιχα, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων του 2003.

Σε ό,τι αφορά την τιμή – στόχο η Marfin Hellenic εξηγεί πως τη διατηρεί δεδομένων των εκτιμήσεων που έχει υιοθετήσει για περικοπές στις κεφαλαιουχικές δαπάνες.

Αναφορικά με τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Μαΐλλης για τη χρήση του 2003, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως κινήθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεών της, ενώ επισημαίνει πως ήταν αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κατάστασης που επικράτησε τη χρονιά που πέρασε.

Εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών, συμπληρώνει η Marfin, οι πωλήσεις της Μαΐλλης θα είχαν αυξηθεί κατά 2,5% σε σχέση με την υποχώρηση του 4,8% που εμφάνισαν, ενώ επισημαίνει ότι η διαφορά μεταξύ των ισοτιμιών επιβάρυνε τα κέρδη προ φόρων κατά 4 – 5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα μεγέθη της απελθούσας χρήσης επηρεάστηκαν και από την επένδυση στην ιταλική SIAT ως αποτέλεσμα της εγκατάστασης του συστήματος SAP.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v