Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νίκας: Πώς είδαν την επιστροφή κεφαλαίου οι ΑΧΕ

Ενδιαφέρον για τη μετοχή της Νίκας αναμένουν οι χρηματιστηριακές να πυροδοτήσει η κίνηση της εταιρίας να προχωρήσει σε επιστοφή κεφαλαίου στους μετόχους της, ύψους 2,10 ευρώ. Μέσω δανείου και πώλησης περιουσιακών στοιχείων αναμένεται να χρηματοδοτηθεί η επιστροφή.

Νίκας: Πώς είδαν την επιστροφή κεφαλαίου οι ΑΧΕ
Ενδιαφέρον για τη μετοχή της Νίκας αναμένει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρίας, όπου κοινοποιήθηκε επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους της ύψους 2,10 ευρώ ανά μετοχή.

Από την άλλη πλευρά η Εθνική ΑΧΕ περιμένει ότι η Νίκας θα αυξήσει τη μόχλευσή της, μέσω δανεισμού, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στην επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της. Η Εθνική ΑΧΕ, όσον αφορά τη δημιουργία των καθαρών ταμειακών ροών της εταιρίας, συμπληρώνει πως το 2003 ήταν οριακά στο ”κόκκινο”.

Εξάλλου, η Εγνατία ΑΧΕ αναφέρει πως μέρος της επιστροφής κεφαλαίου, που η ίδια υπολογίζει να ανέλθει στα 42,85 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί μέσω δανείου, ενώ το υπόλοιπο μέρος μέσω πώλησης μη λειτουργικών περιουσιακών στοιχείων.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως μετά την ολοκλήρωση της επιστροφής κεφαλαίου η συνολική αξία ιδίων κεφαλαίων της Νίκας θα διαμορφωθεί στα 26 εκατ. ευρώ, από τα 69 εκατ. ευρώ του 2003. Παράλληλα τονίζει πως το τρέχον καθαρό χρέος της εταιρίας ανέρχεται στα 2,7 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές της Εγνατία ΑΧΕ δίνουν σύσταση ”reduce”για τη μετοχή της Νίκας.

Ακόμα, η Eurobank Securities υπογραμμίζει πως οι τελευταίες εξελίξεις στη Νίκας μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Παράλληλα, η Eurobank Securities αναφέρει πως η μετοχή της εταιρίας είναι δίκαια αποτιμημένη διαπραγματευόμενη 22 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2004, έχοντας ταυτόχρονα λόγo EV/EBITDA στο 7,2.

Επιπλέον, συνεχίζει η Eurobank, η συνολική μερισματική απόδοση ανέρχεται στο 30%, συμπεριλαμβανομένου του προτεινόμενου μερίσματος 0,20 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v