Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Τιμή-στόχος τα 28,5 ευρώ από HSBC

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 28,5 ευρώ, από 24,1 ευρώ, προχώρησε η HSBC με σχετική ανάλυσή της, όπου παράλληλα δίνει σύσταση ”add”.

Alpha Bank: Τιμή-στόχος τα 28,5 ευρώ από HSBC
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 28,5 ευρώ, από 24,1 ευρώ, προχώρησε η HSBC με σχετική ανάλυσή της, όπου παράλληλα δίνει σύσταση ”add” σε σχέση με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Η HSBC αποδίδει την αναβάθμιση της τιμής–στόχου κυρίως στην ισχυρή κεφαλαιακή θέση της τράπεζας, ενώ συμπληρώνει πως η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 14,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2005.

Σε αυτο το πλαίσιο ο επενδυτικός οίκος αναφέρει πως το premium με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της τράπεζας δικαιολογείται από τη διαρκή ενίσχυση της κερδοφορίας, από την ισχυρή ανάπτυξη των κερδών που αφορούν στις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες της Alpha Bank, αλλά και από τη συνεχιζόμενη βελτίωση της αποδοτικότητας.

Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του επενδυτικού οίκου σχετικά με την Alpha Bank, αναφέρει πως αναμένει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 12,5% κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση στο διάστημα από το 2003-2006, με τα κέρδη από τις βασικές τραπεζικές δραστηριότητες να ενισχύονται σημαντικά κατά 40% το 2004 και κατά 21% το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v