Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cheuvreux: Κορυφαία επιλογή η Εθνική

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί την κορυφαία επιλογή της Cheuvreux, όπως αναφέρει σε έκθεσή της για τον κλάδο, όπου υποβαθμίζει σε "sell" τις ΑΤΕ και Τ.Τ. και διατηρεί "outperform" για τις Κύπρου και MPB.

Cheuvreux: Κορυφαία επιλογή η Εθνική
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί την κορυφαία επιλογή της Cheuvreux, όπως αναφέρει σε έκθεσή της για τον κλάδο, όπου υποβαθμίζει σε "sell" την ΑΤΕ και το Τ.Τ. και διατηρεί "outperform" για την Τράπεζα Κύπρου και τη Marfin Popular Bank.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η Εθνική παραμένει η κορυφαία της επιλογή ("outperform" με τιμή-στόχο στα 15 ευρώ), σημειώνοντας ότι η δεύτερη επιλογή της είναι η Alpha Bank ("outperform" με στόχο στα 6,5 ευρώ), λόγω της χαμηλότερης έκθεσής της στις αναδυόμενες αγορές.

Διατηρεί τη -βραχυπρόθεσμα- προσεκτική της στάση για την Eurobank και την Πειραιώς ("underperform" με τιμές-στόχους στα 5,3 και 5,6 ευρώ αντίστοιχα), αλλά τονίζει ότι τις παρακολουθεί στενά, καθώς εάν συνεχιστεί η ανοδική κίνηση των τραπεζικών τίτλων, ενδέχεται να υπεραποδώσουν λόγω χαμηλότερης αποτίμησης. 

Όπως αναφέρει, δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τη μακροπρόθεσμη αρνητική της στάση για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τις οποίες υποβαθμίζει σε "sell", με τις τιμές-στόχους στο 1 ευρώ και στα 3,5 ευρώ αντίστοιχα. 

Τέλος, εκφράζει την άποψη ότι οι κυπριακές τράπεζες θα αντεπεξέλθουν θετικά στην κρίση και διατηρεί συστάσεις "outperform" τόσο για την Τράπεζα Κύπρου (στόχος στα 3 ευρώ) όσο και για τη Marfin Popular Bank (με στόχο τα 2 ευρώ). 

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι πρόσφατες τάσεις για τον κλάδο επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία, αναφέροντας ωστόσο πως οι τωρινές ανησυχητικές τάσεις (μη εξυπηρετούμενα δάνεια, επιδείνωση κεφαλαιακής θέσης και αποτελέσματα Q1 του 2009) δεν έχουν εξαλειφθεί.

Πάντως, σημειώνει ότι οι αποτιμήσεις παραμένουν φθηνές, υπογραμμίζοντας ότι δεν αναμένει επιστροφή στα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα αποτίμησης των τραπεζών. 


  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v