Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Capital Link: Οι κορυφαίοι σε επενδυτικές σχέσεις

Οι εταιρίες Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΤΕ απέσπασαν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία επενδυτικών σχέσεων για το 2008, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου από την Capital Link.

Capital Link: Οι κορυφαίοι σε επενδυτικές σχέσεις
Οι εταιρίες Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΤΕ απέσπασαν τη μερίδα του λέοντος στα βραβεία επενδυτικών σχέσεων για το 2008, στη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από την Capital Link με την υποστήριξη κορυφαίων παραγόντων της ελληνικής αγοράς, όπως του Χρηματιστηρίου Αθηνών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, της Ένωσης Εισηγμένων Εταιριών, της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, του ΣΜΕΧΑ. Και της διεθνούς αγοράς όπως της EFAMA (της Ευρωπαϊκής Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών) και του FTSE - της ανεξάρτητης εταιρίας που καταρτίζει πολλούς χρηματιστηριακούς δείκτες ζωτικής σημασίας για το διεθνές επενδυτικό στερέωμα. Επίσης της Ένωσης Πιστοποιημένων Αναλυτών, του ΣΕΔ (Σύνδεσμος Επενδυτών Διαδικτύου) και του ΣΕΔΥΚΑ (Σύνδεσμος Εταιρειών Διαμεσολαβητικών Υπηρεσιών Κινητών Αξιών)και της Ένωση Ελλήνων Τραπεζιτών Μεγάλης Βρετανίας.

Το βραβείο Grand IR Award δόθηκε στην Τιτάν, η οποία απέσπασε και το βραβείο καλύτερης εταιρικής διακυβέρνησης. Στην εταιρία απονεμήθηκαν ακόμη τρία βραβεία, αυτό των καλύτερων επενδυτικών σχέσεων με θεσμικούς επενδυτές, του καλύτερου ετήσιου απολογισμού, ενώ στον κ. Τάκη Κανελλόπουλο, investor relations officer της εταιρίας, απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου IRO για τους θεσμικούς επενδυτές. 

Το βραβείο του Καλύτερου Investor Relations Officer για το 2008 απονεμήθηκε στον κ. Νίκο Κόντο της Μυτιληναίος ενώ στην εταιρία δόθηκαν και τα βραβεία Καλύτερων Επενδυτικών Σχέσεων με ιδιώτες επενδυτές και καλύτερων επενδυτικών σχέσεων με οικονομικά ΜΜΕ. 

Τα βραβεία καλύτερων επενδυτικών σχέσεων με διεθνείς επενδυτές, των καλύτερων επενδυτικών σχέσεων με χρηματιστηριακές εταιρίες και των καλύτερων επενδυτικών σχέσεων από εταιρία μεγάλης κεφαλαιοποίησης πήγαν στον ΟΤΕ, ενώ καλύτερος investor relations officer για τους διεθνείς επενδυτές ψηφίστηκε ο κ. Δημήτρης Τζελέπης, IRO του οργανισμού. 

Η Coca Cola βραβεύτηκε για την καλύτερη εταιρική ιστοσελίδα επενδυτικών σχέσεων ενώ το βραβείο του καλύτερου investor relations officer για χρηματιστηριακές έλαβε ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος της Τράπεζας Πειραιώς.  

Στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, το βραβείο καλύτερων επενδυτικών σχέσεων από εταιρία του FT 40 πήρε ο Φουρλής, από τον FT 80 στον Κορρέ και για εταιρίες πέραν του FTSE 80, στον Βάρδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v