Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιλάβιος: Στις ΑΕΔΑΚ η διαχείριση αποθεματικών

Υπέρ της ανάληψης της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων από τις ΑΕΔΑΚ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Asset Management Money Conference 2009.

Πιλάβιος: Στις ΑΕΔΑΚ η διαχείριση αποθεματικών
Υπέρ της ανάληψης της διαχείρισης των αποθεματικών των ταμείων από τις ΑΕΔΑΚ τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Αλ. Πιλάβιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία άνοιξε τις εργασίες του Asset Management Money Conference 2009.

Ο κ. Αλ. Πιλάβιος εκτίμησε ότι η ελληνική αγορά δεν έχει μεγάλα περιθώρια για άσκηση ενεργητικής διαχείρισης. Το παράδειγμα των αποδόσεων του ΙΚΑ μέσω της ΙΚΑ ΑΕΔΑΚ και η μικρή μάζα υπό διαχείριση ενεργητικού που έχουν τα ταμεία λόγω της πολυδιάσπασής τους καθιστούν προτιμότερη την άσκηση της διαχείρισης μέσω κοινών ΑΕΔΑΚ ή την ανάθεσή τους σε υφιστάμενες εταιρίες Asset Management.

Η πολυδιάσπαση των ταμείων, η απουσία αναλογιστικών μελετών πάνω στις οποίες μπορεί να βασιστεί η άσκηση επενδυτικής πολιτικής που να καλύπτει τις μελλοντικές υποχρεώσεις των ταμείων και τα κόστη από τις νέες δομές που επιβάλλει το πλαίσιο επαγγελματικής διαχείρισης καθιστούν ακριβή τη δημιουργία in house επενδυτικών μηχανισμών.

Ο πρόεδρος της Ε.Κ. αναφέρθηκε και στην αναζωογόνηση του κλάδου των ΑΕΕΧ που εκτιμά ότι θα επιφέρει το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιτρέπει τη σύστασή τους με χαμηλά ελάχιστα κεφάλαια και διενέργεια αύξησης κεφαλαίου ώστε να εξασφαλίσουν το ελάχιστο κεφάλαιο των 10 εκατ. ευρώ κατά την εισαγωγή τους στο Χ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v