Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός: Δικαστική δικαίωση για "χειραγώγηση"

Απόφαση-κόλαφο κατά της ΕK εξέδωσε χθες το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, αίροντας το πρόστιμο που είχε επιβάλει η Επιτροπή σε διοικητικά στελέχη της εταιρίας Γερμανός για χειραγώγηση μετοχών.

  • της Εύας Καραμανώλη
Γερμανός: Δικαστική δικαίωση για χειραγώγηση

Απόφαση-κόλαφο κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς εξέδωσε χθες το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας, αίροντας το πρόστιμο που είχε επιβάλει η Επιτροπή σε διοικητικά στελέχη της εταιρίας Γερμανός για χειραγώγηση μετοχών.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ομόφωνα ότι τα στελέχη της Γερμανός δεν διέπραξαν το εν λόγω αδίκημα και αποφάσισε επίσης ομόφωνα την ακύρωση του προστίμου των 580.000 ευρώ.

Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αποτελεί προσωπική δικαίωση για τον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος σημείωνε ότι ουδέποτε προέβη σε στήριξη της τιμής της μετοχής, παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία.     

Με την ίδια απόφαση το Διοικητικό Eφετείο ακύρωσε το πρόστιμο των 80.000 ευρώ που είχε επιβληθεί για την ίδια υπόθεση στη Eurobank AXEΠΕΥ

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 7/3/2008

Στις 7 Μαρτίου του 2008, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επιβολή προστίμων ύψους 200.000 ευρώ στον κ. Π. Γερμανό, 100.000 ευρώ στους κ. Σ. Μάρρα και Σ. Κόπολα, 80.000 ευρώ στους κ. Γ. Διαμαντή και Α. Παναγιώτου και 20.000 ευρώ στον κ. Ι. Κότσιρα, διότι -όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ε.Κ.- "με τη συναλλακτική τους συμπεριφορά στο διάστημα 15/12/2005 - 23/3/2006 προέβησαν επανειλημμένα σε στήριξη της τιμής της μετοχής Γερμανός ΑΒΕΕ κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας στην οποία υπολογίζεται η τιμή κλεισίματος, κατά παράβαση του Ν. 3340/2005 για κατάχρηση αγοράς".

Επίσης, είχε επιβάλει πρόστιμο 80.000 ευρώ στην EFG Eurobank ΑΧΕΠΕΥ "διότι δεν έλαβε τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της ανωτέρω παραβατικής συμπεριφοράς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v