Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ:Αναβάθμιση τιμής-στόχου, σύστασης από Εγνατία

Σε αύξηση της τιμής - στόχου για τη μετοχή της ΕΧΑΣΕ στα 8,30 ευρώ, από 7,20 ευρώ, με παράλληλη αναβάθμιση της σύστασης σε ”συσσώρευση” από ”διακράτηση” προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ με σχετική της ανάλυση (9/03/2004).

ΕΧΑΕ:Αναβάθμιση τιμής-στόχου, σύστασης από Εγνατία
Σε αύξηση της τιμής-στόχου με παράλληλη αναβάθμιση της σύσταση για τη μετοχή της ΕΧΑΕ προχώρησε η Εγνατία ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου 2004.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή αύξησε την τιμή – στόχο στα 8,30 ευρώ, από 7,20 ευρώ, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη σύσταση σε ”συσσώρευση” (accumulate) από ”διακράτηση” (hold).

Όπως τονίζει η χρηματιστηριακή η νέα τιμή – στόχος συμπεριλαμβάνει την αύξηση των προβλέψεων σε επίπεδο κερδοφορίας, αλλά και τη βελτιωμένη αποτίμηση στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, καθώς και τον υψηλότερο δείκτη τιμής – κερδών ανά μετοχή σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των ομοειδών εταιριών.

Σε ό,τι αφορά τη σύσταση η Εγνατία εξηγεί πως αφορά στα περιθώρια ανόδου της τάξεως του 9% που διαθέτει η μετοχή της ΕΧΑΕ.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη που ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ για το 2003, η χρηματιστηριακή τα χαρακτηρίζει ”ισχυρά” αναφέροντας παράλληλα πως κινήθηκαν βάσει των προβλέψεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η θετική πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου σε συνδυασμό με την καλή απόδοση της εταιρίας, αποτέλεσμα της προσπάθειας για περιορισμό του κόστους, την οδήγησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της όσον αφορά στα κέρδη της ΕΧΑΕ για το 2004.

Η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως τα EBITDA θα φτάσουν το 2004 στα 39,6 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 35% σε σχέση με το 2003, με τα συνολικά έσοδα να ενισχύονται κατά 13%, στα 72,8 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη στο εξεταζόμενο διάστημα εκτιμάται πως θα παρουσιάσουν κάμψη 24%, διαμορφούμενα στα 25,7 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα των μειωμένων έκτακτων κερδών τα οποία το 2004 αναμένεται να κατέλθουν στα 3 εκατ. ευρώ από 19,9 εκατ. ευρώ του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v