Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Αξιολόγηση ”BAA1” από Moody’s

Την αξιολόγηση ”ΒΑΑ1” και ”stable outlook” διατηρεί η Moody’s για τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία στα θετικά σημεία της Επιχείρησης συμπεριλαμβάνει την ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά και το βελτιωμένο χρηματοοικονομικό προφίλ.

ΔΕΗ: Αξιολόγηση ”BAA1” από Moody’s
Την αξιολόγηση ”BΑΑ1” και ”stable outlook” διατηρεί η Moody’s για τη μετοχή της ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report (με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2004).

Σύμφωνα με τον ξένο οίκο στα ”θετικά” σημεία της ΔΕΗ συμπεριλαμβάνεται η ηγετική θέση που κατέχει στην αγορά, το γεγονός ότι είναι δύσκολο για επίδοξους ανταγωνιστές να εισέλθουν στο συγκεκριμένο αντικείμενο, αλλά και το βελτιωμένο χρηματοοικονομικό προφίλ της Επιχείρησης.

Από την άλλη, η τιμολογιακή πολιτική η οποία επηρεάζεται από το κράτος, ενδεχόμενη αύξηση του ανταγωνισμού, αλλά και πιθανές εξαγορές χαρακτηρίζονται από τον ξένο επενδυτικό οίκο ως ”προκλήσεις”.

Η Moody’s πάντως επισημαίνει πως περαιτέρω μείωση του δανεισμού, αλλά και η διατήρηση της τάσης για βελτίωση της ρευστότητας αναμένεται να οδηγήσουν σε θετική αναθεώρηση της αξιολόγησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v