Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έναρξη λειτουργίας της Link Up Markets

Η Link Up Markets, η κοινοπραξία των 8 ευρωπαϊκών κεντρικών αποθετηρίων (CSDs) που αντιπροσωπεύουν το 50% των συναλλαγών στην Ευρώπη, ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της στις 30 Μαρτίου.

Έναρξη λειτουργίας της Link Up Markets
Η Link Up Markets, η κοινοπραξία των 8 ευρωπαϊκών κεντρικών αποθετηρίων (CSDs) που αντιπροσωπεύουν το 50% των συναλλαγών στην Ευρώπη, ξεκίνησε επιτυχώς τη λειτουργία της στις 30 Μαρτίου, διευκολύνοντας έτσι τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων κεντρικών αποθετηρίων. 

Το Clearstream Banking Frankfurt (Γερμανία), το OeKB (Αυστρία), το SIX SIS (Ελβετία) και το VP (Δανία) συνδέθηκαν μεταξύ τους τη Δευτέρα. Η διασύνδεση των υπόλοιπων αποθετηρίων θα ακολουθήσει σύντομα.

Η υποδομή της Link Up Markets, που δημιουργήθηκε από την Clearstream και βασίστηκε σε δύο υφιστάμενα τυποποιημένα προϊόντα της Tata, υλοποιήθηκε μέσα σε 8 μήνες μόνο με επενδύσεις ύψους μικρότερου των 10 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Tomas Kindler, διευθύνων σύμβουλος της Link Up Markets, δήλωσε: "Όπως υποσχεθήκαμε, η Link Up Markets ξεκίνησε σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα μόνο 12 μήνες μετά την ανακοίνωση δημιουργίας της κοινοπραξίας. Το επίτευγμα αυτό έρχεται να υποστηρίξει τη βασική μας αρχή ότι αξιοποιώντας υφιστάμενες υποδομές όποτε αυτό είναι δυνατόν επιτυγχάνεται αύξηση της αποδοτικότητας και μείωση του κόστους για τις ευρωπαϊκές αγορές αξιών στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα".

Σημειώνεται ότι η η Link Up Markets είναι μία κοινοπραξία μεταξύ των κεντρικών αποθετηρίων της Αυστρίας (Oesterreichische Kontrollbank), της Κύπρου (Cyprus Stock Exchange), της Δανίας (VP), της Γερμανίας (Clearstream Banking Frankfurt), της Ελλάδας (Hellenic Exchanges), της Νορβηγίας (VPS), της Ισπανίας (Iberclear) και της Ελβετίας (SIX SIS).

Η Link Up Markets στοχεύει να συμβάλει στη δημιουργία μιας αποτελεσματικότερης ευρωπαϊκής αγοράς κινητών αξιών παρέχοντας ενιαία και αποδοτική πρόσβαση. Με τη σύνδεση στην υποδομή της Link Up Markets, κάθε συμμετέχον κεντρικό αποθετήριο θα έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες των άλλων αγορών των κεντρικών αποθετηρίων με τα οποία θα αποκτήσει σύνδεσμο (link).

Οι συμμετέχοντες στις αγορές θα λαμβάνουν σε συνεχή βάση τις καλύτερες υπηρεσίες διακανονισμού και θεματοφυλακής με άμεση πρόσβαση σε 8 αγορές από ένα μόνο κεντρικό αποθετήριο. Η λύση αυτή παρέχει τη δυνατότητα σημαντικής μείωσης της διαφοράς κόστους μεταξύ των εγχώριων και των διασυνοριακών συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v