Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Marfin

Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank στα 25,2 ευρώ, από τα 22,10 ευρώ, προχώρησε η Marfin Hellenic σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Alpha Bank: Αναβάθμιση τιμής-στόχου από Marfin
Σε αναβάθμιση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank, στα 25,2 ευρώ από τα 22,10 ευρώ, προχώρησε η Marfin Hellenic σε ανάλυσή της με ημερομηνία 9 Μαρτίου, διατηρώντας τη σύσταση ”neutral”.

Όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή διατηρεί την προαναφερθείσα σύσταση καθώς εκτιμά ότι με βάση την τιμή της μετοχής στα τρέχοντα επίπεδα τα βελτιωμένα χρηματοοικονομικά της μεγέθη αλλά και οι στόχοι της διοίκησης έχουν ήδη προεξοφληθεί.

Σχετικά με τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Alpha Bank για τη χρήση του 2003, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως ήταν ανάλογα τόσο των δικών της εκτιμήσεων όσο και των προβλέψεων της αγοράς.

Παράλληλα, η Marfin Hellenic αναφέρεται στις προβλέψεις της διοίκησης της τράπεζας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ άλλων το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα διατηρηθεί κοντά στο 3%, με τον ρυθμό των εσόδων τα ερχόμενα δύο χρόνια να κυμαίνεται γύρω στο 10%-12% και την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE) να διαμορφώνεται στο 18%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι στόχοι της διοίκησης είναι επιτεύξιμοι, με εξαίρεση τον στόχο για απόδοση ιδίων κεφαλαίων το 2006 της τάξεως του 18%, η οποία εκτιμά πως συνεπάγεται την αγορά και την ακύρωση ιδίων μετοχών (το οποίο ωστόσο, όπως επισημαίνεται, συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια της διοίκησης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v